9 soluții pentru a crește intervalul dintre vopsiri și vizitele la salon

De multe ori nu ai timp și nici bani suficienți pentru a merge la salon la primul semn că ți-au crescut rădăcinile. Aplică și tu soluțiile utile pentru a te vopsi mai rar.
Părul vopsit proaspăt are o nuanță intensă și strălucitoare, dar odată cu trecerea timpului apar și rădăcinile care necesită o nouă retușare. În cazul în care nu poți merge imediat la salon, să știi că există remedii eficiente pentru a arăta la fel de bine, evitând impresia de aspect neîngrijit. Poți menține culoarea la fel de strălucitoare pentru mai mult timp, iar rădăcinile pot fi camuflate în mod creativ.

 
Iată ce soluții poți aplica pentru a merge la salon la intervale mai mari:

 
1. Nu te îndepărta prea mult de nuanța ta naturală

Cu cât ai o culoare mai apropiată de cea naturală a părului, cu atât va fi mai ușor să menții intensitatea culorii după ce te vopsești. Dacă ai părul brunet și decizi să-l faci blond platinat, rădăcinile crescute vor fi mult mai evidente, ceea ce te va face să te programezi mai des la salon.
Dacă nu vrei să prelucrezi constant părul nu te îndepărta cu mai mult de două tonuri de nuanța ta naturală.

 
2. Schimbă-ți cărarea

Dacă îți schimbi tipul de cărare rădăcinile crescute vor fi mai puțin evidente. „Aranjează părul într-o altă direcție, schimbă cărarea pe mijloc cu una într-o parte sau optează pentru una în zig-zag pentru a despărți în plan vizual rădăcinile, intercalându-le cu celelalte nuanțe ale părului. Dacă procedezi astfel poți amâna vopsirea cu până la două luni”, explică Rita Hazan, hairstylist din New York.

 
3. Alege gloss-ul

Nu este numai pentru buze! Există produse tip gloss și pentru păr. Le poți utiliza pentru a reda intensitatea culorii și a include tonuri multiple într-o nuanță care are tendința să capete un aspect tern.
„Deși un gloss nu va schimba culoarea rădăcinilor va face părul mult mai strălucitor și va distrage atenția de la diferențele de culoare”, explică James Corbett, directorul firmei Clairol Color.

 
4. Încearcă un produs pentru camuflarea temporară a rădăcinilor

„Poți utiliza un spray special pentru a acoperi firele albe sau gri între vizitele la salon. Îl aplici  selectiv și nu se ia până la următoarea șamponare. Ai la dispoziție mai multe nuanțe și poți opta și pentru varianta sub formă de pudră în cazul în care ți se pare mai simplu de aplicat”, explică Rita Hazan.

 
5. Folosește un produs pentru acasă pentru acoperirea rădăcinilor

Indiferent dacă scopul tău este să acoperi rădăcinile albe sau să maschezi părul de altă nuanță care a crescut, puțină îngrijire face diferența. „Aplică un produs destinat special rădăcinilor, concentrându-te pe linia frunții și pe cărare. Lasă să acționeze 10-15 minute, iar rădăcinile vor fi acoperite timp de 3 săptămâni”, recomandă James Corbett.

 
6. Împletește-ți părul

Cocurile sau cozile împletite sunt soluții rapide pentru a camufla rădăcinile crescute. Cozile împletite au un efect similar cu cel al cărării în zig-zag, adăugând profunzime culorii.

 
7. Nu-ți îndrepta părul

Când folosești placa de îndreptat rădăcinile crescute vor deveni mult mai vizibile. Diferența de culoare este mult mai puțin evidentă dacă părul este ondulat sau creț.
Inclusiv rădăcinile vizibile vor părea mai scurte decât în realitate datorită ondulării.

 
8. Alege să-ți ondulezi părul în timp ce-l usuci sau un spray cu apă de mare

Buclele lejere sunt ideale pentru a ascunde rădăcinile crescute. În timp ce-ți usuci părul cu foehnul folosește o perie rotundă pentru a crea onduleuri care îți vor încadra frumos trăsăturile. Dacă vrei un look mai relaxat folosește un spray cu apă de mare, care va forma rapid mici bucle în tot părul.

 
9. Menține părul curat

Când trece prea mult timp între spălări părul va arăta mai închis din cauza acumulării de praf și sebum, iar șuvițețe nu vor avea volum. Folosește șamponul uscat între spălări pentru a preveni excesul de sebum și a adăuga textură și volum părului tău.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod