Ce greșeli de îngrijire să eviți dacă ai părul creț

Dacă ai părul creț, atunci în mod sigur știi că este dificil de îngrijit. Este mult mai delicat și sensibil decât părul drept. Iată ce greșeli să eviți

Greşeli îngrijire păr creţ: Te speli prea des pe cap

Spălarea părului în fiecare zi este o mare greșeală dacă ai părul creț sau ondulat. Părul texturat în mod natural are nevoie de uleiurile sale naturale pentru a se menține sănătos. Dacă te speli prea des pe cap, elimini sebumul care îl menține hidratat. Astfel părul tău se va usca, va fi deteriorat, lipsit de strălucire, iar buclele își pierd forma. Este suficient să te speli pe cap o dată sau de două ori pe săptămână.

Nu îl usuci corect

Uscarea părului cu foehnul poate destrăma structura buclelor. Folosește de fiecare dată difuzorul uscătorului de păr, iar dacă ai părul lung, susține-l cu o strecurătoare și usucă-l de jos în sus.
Îți vei menține buclele definite în acest fel, iar părul tău va arăta impecabil. Evită să folosești cea mai mare temperatură a aparatului.

Greşeli îngrijire păr creţ: Nu aplici balsam

Părul creț are nevoie de hidratare intensă, pentru că reflectă mai puțină lumină decât cel drept și poate părea lipsit de strălucire. Alege un balsam special pentru părul creț. Printre ingredientele foarte hidratante se numără uleiul de cocos, untul de shea sau uleiul de argan.

Folosești prosop de bumbac pentru ștergerea părului

Prosoapele din bumbac au mici noduri care afectează stratul superioar al firelor de păr, care poartă numele de cuticulă. Atunci când cuticula nu este perfect netedă, părul este lipsit de strălucire și se încurcă ușor.
Folosește în schimb un tricou din bumbac sau un prosop din microfibră pentru a elimina excesul de apă din păr.

Îți îndrepți părul la temperatură prea mare

De fiecare dată când folosești placa de păr afectezi iremediabil structura naturală a buclelor tale. Încearcă să folosești o temperatură mai mică atunci când îți îndrepți părul, pentru ca onduleurile să nu aibă de suferit. Vei obține aceleași rezultate, dar cu mai puține efecte negative.

Greşeli îngrijire păr creţ: Faci tratamente chimice greșite

Chiar și tratamentele chimice temporare îți alterează forma naturală a buclelor. De exemplu, tratamentele cu cheratină aderă pe suprafața firelor de păr și fac părul mai rigid, mai puțin elastic și predispus la rupere.
Onduleurile sunt și ele afectate și schimbate permanent.

Folosești produse nepotrivite de îngrijire 

Ar trebui să eviți produse de îngrijire și styling ce conțin silicon dacă ai părul creț. Acestea îți îmbracă firul de păr și creează iluzia că părul tău este sănătos, dar fără să-l ajute cu adevărat. Nu sunt solubile în apă și se acumulează la suprafața firelor, îngreunând șuvițele și afectând astfel onduleurile.
De asemenea, toate produsele care conțin alcool îți usucă excesiv părul și îi afectează elasticitatea. Ai nevoie de produse intens hidratante, care definesc buclele și le protejează.

Greşeli îngrijire păr creţ: Îți descurci părul cu peria

Nu folosi niciodată peria sau un pieptăn des pentru a descurca părul creț. Acestea îți rup părul și destramă buclele.
Descurcă-ți părul cu degetele sau cu un pieptăn cu dinți rari, pe părul ud, după ce ai aplicat balsamul.

Nu îți protejezi părul când dormi

Bumbacul absoarbe uleiurile naturale ale părului și îl lasă deshidratat. Leagă-ți părul cu o eșarfă din satin pe timpul nopții sau alege o față de pernă din mătase pentru a proteja sănătatea părului tău.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod