Cum să-ți protejezi părul când folosești placa sau ondulatorul

Instrumentele de styling fac parte din arsenalul de beauty al celor mai multe dintre noi. Însă, în momentul în care nu sunt folosite corespunzător, acestea pot afecta semnificativ sănătatea podoabei capilare.
Mădălina Nițu, trainer ghd România, dezvăluie cum trebuie să îți îngrijeșți părul dacă folosești instrumente de styling cu aport de căldură. La fiecare utilizare trebuie să acorzi atenție atât tehnicii de coafare, cât și unor etape premergătoare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și produsele de care ai într-adevăr nevoie pentru a avea un păr de invidiat.

Cum îți pregătești părul înainte de coafare?


“Dacă ai părul ondulat sau creț, după uscare este esențial să aplici un ulei hidratant sau un ser special pentru ca acesta să nu se electrizeze. Aplică produsul de îngrijire și usucă părul cu ajutorul difuzorului setat la o temperatură joasă.
Evită să îți atingi buclele cu mâna până când părul tău este uscat complet, pentru o textură flexibilă“
, precizează Mădălina Nițu.

Pe de altă parte, dacă părul tău este drept și vrei să îi dai volum sau un aspect mai neted, specialstul recomandă să aplici un produs pentru protecție termică pe toată lungimea și o spumă pentru volum la rădăcini. Apoi, usucă părul fără difuzor pentru a conferi mai mult volum și un aspect lucios. 

“Indiferent de tipul de păr, produsul de protecție termică este obligatoriu. Pulverizează-l pe lungime înainte de uscarea cu foehn-ul sau de utilizarea plăcii.
Unele uleiuri pot dubla protecția termică atunci când folosești instrumente fierbinți
”, mai recomandă Mădălina Nițu. 

Cum îți protejezi părul după coafare?

Una dintre cele mai mari griji în ceea ce privește coafarea termică ține de cum poți păstra o coafură impecabilă cât mai mult timp, fără a compromite sănătatea părului. Pentru început, specialistul recomandă să optezi pentru o față de pernă din mătase pentru a menține părul hidratat și a reduce electrizarea acestuia. Un alt truc la care poți apela pentru a te bucura de o coafură fresh, mai ales dacă ai părul ondulat sau creț, este să îți prinzi părul în coc înainte de culcare. 

“Împarte părul în două secțiuni, apoi rotește-le în două cocuri și prinde-le cu agrafe.
Când te trezești dimineața, scoate agrafele și bucură-te de bucle proaspete”
, explică trainerul. Specialistul mai recomandă folosirea unui șampon uscat înainte de culcare. Pulverizează produsul și masează-l la rădăcini pentru a-ți menține coafura cât mai mult. 

Optează pentru cele mai bune instrumente de styling

Instrumentele de styling tradiționale pot ajunge la temperaturi foarte ridicate. Dacă instrumentele de styling sunt prea fierbinți, acestea deteriorează și matuiesc părul. 
“Este important să optezi pentru instrumente care nu deteriorează sănătatea acestuia.
Stylerele optimizate la 185 de grade Celsius, temperatura ideală care nu va deschide cuticulele și nu va cauza decolorarea sau electrizarea, sunt cele mai potrivite
”, este de părere specialistul.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod