Cum să-ți usuci părul fără foehn. Trucuri pentru fiecare tip de păr

Cum să-ți usuci părul fără foehn. Trucuri pentru fiecare tip de păr

Este benefic pentru părul tău să renunți din când în când la foehn și să-l lași să se usuce natural, la aer, după ce te-ai spălat pe cap.
Dar asta nu înseamnă că părul tău trebuie să arate haotic pentru că nu l-ai uscat cu foehnul. Există trucuri simple pe care să le pui în practică astfel încât podoaba ta capilară să arate impecabil după ce părul se usucă natural. Iată ce reguli să respecți după ce te speli pe cap:

Părul drept


După ce te-ai spălat pe cap și ai scurs excesul de apă, tamponează-ți părul cu un prosop din microfibră, îndepărtând cât mai multă apă cu putință. Piaptănă apoi părul cu un pieptăn cu dinți rari. Nu folosi peria pentru că poți rupe și deteriora firele de păr.
Aplică un balsam leave in care previne apariția firelor rebele. Lasă părul liber pe spate dacă vrei să se usuce drept sau prinde-l într-un coc la spate dacă vrei onduleuri sau bucle lejere. În acest caz, părul se va usca mai greu, de aceea ar trebui să încerci acest truc peste noapte.

Părul ondulat


Nu folosi niciodată placa de păr pe părul ud! Este una dintre greșelile majore care îți degradează rapid părul. Spală-te pe cap cu un șampon special conceput pentru păr ondulat sau creț și aplică balsam numai pe lungime. Descurcă părul cu degetele în timpul dușului pentru a ajuta la formarea și definirea onduleurilor.
Nu folosi o perie sau un pieptăn pentru că îți vei separa onduleurile. 

Cât timp părul tău este încă ud, aplică o spumă sau o cremă pentru definirea buclelor. Lasă capul în jos și acoperă-ți părul cu un prosop din microfibră. Strânge apoi buclele de la vârfuri spre rădăcină cu prosopul. Când părul este doar puțin umed, pulverizează spray fixativ pentru a-ți menține buclele.

Părul creț


Spală-te pe cap cu o gamă de șampon și balsam special concepută pentru părul creț. Descurcă părul cu degetele cât încă te afli în duș. Aplică apoi pe părul ud un produs pentru definirea buclelor, strângând părul în pumni, de la vârfuri către rădăcini.
În acest fel buclele se vor defini în mod natural, fără să te confrunți cu firele de păr rebele. Strânge iar buclele, dar de această dată folosind un prosop din microfibră. Prinde-ți părul într-un coc înalt fixat cu o clamă și lasă-l să se usuce. Când este aproape uscat, desprinde-l, dar ai grijă să nu atingi buclele până când nu sunt complet uscate. În acest fel vei avea onduleuri perfect definite și cât mai puține firele rebele.

Părul scurt


Nu lăsa tunsoarea ta pixie să se transforme într-un look banal, iar părul să fie lipsit de volum. Secretul este să îi oferi părului textură după fiecare spălare.
Poți face acest lucru folosind pe părul încă umed un spray special cu sare sau o spumă de păr cu fixare medie. Aranjează-ți părul cu degetele în stilul tău preferat și lasă-l să se usuce complet fără să îl atingi. După ce s-a uscat, stai cu capul în jos și scutură puțin părul. Vei obține în acest fel un plus de volum. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mikudayo pe 7 Apr 2023, 15:53
    Alte optiuni pt par scurt

    Eu am parul scurt. Nu pixie dar mulet. Daca nu ai acel spray poti sa dai cu prosopul in cap de crapi. Ca dureaza 15 minute. Nu muriti sa stiti

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod