Tuns varfuri la cat timp

La cât timp este bine să îți tunzi vârfurile? Ghid pentru fiecare tip de păr

Poate vrei să eviți vârfurile despicate, să stimulezi creșterea părului sau să menții aspectul impecabil al unei tunsori în tendințe. Dacă și tu te întrebi la cât timp este bine să îți tunzi vârfurile stiliștii au răspunsuri concrete în funcție de starea părului și obiectivele tale.
Precis ai auzit și tu regula potrivit căreia trebuie să-ți tai vârfurile la fiecare 6 săptămâni, dar există și femei care nu realizează această procedură decât de 3-4 ori pe an și arată în continuare foarte bine. Care este secretul lor și la cât timp este bine să-ți tunzi vârfurile?
Nu există un răspuns unic la această întrebare, ci totul depinde de tunsoarea pe care o ai, lungimea pe care ți-o dorești și textura părului. 

 
Iată la cât timp este bine să-ți tunzi vârfurile, în funcție de starea și aspectul podoabei capilare:

 
1. Dacă ai părul scurt

În cazul în care ai o tunsoare modernă scurtă sau un bob trebuie să tunzi vârfurile la fiecare 3-7 săptămâni. „Dacă ai optat pentru o tunsoare asimetrică sau integrată cu un breton complex cel mai bine este să retușezi vârfurile la 3 săptămâni.
În acest mod vei avea un look stilat, irezistibil”
, spune Richard Collins, hairstylist.
Pentru tunsorile scurte mai puțin pretențioase poți prelungi intervalul până la 7 săptămâni, dar trebuie să fii foarte atentă să se mențină linia și marginea frumoasă a părului.

 
2. Dacă ai părul sănătos (fără vopsiri sau decolorări)

Pentru părul care nu a fost deloc procesat specialiștii recomandă tunderea vârfurilor de 3-4 ori pe an. „Este suficient să tunzi părul sănătos de 3-4 ori pe an pentru că nu a fost afectat de proceduri chimice sau ingrediente care pot subția firul. Părul care nu este deteriorat și ajunge până la umeri poate fi tuns la vârfuri mai rar, iar retușarea poate viza și revitalizarea scărilor”, spune Collins.

 
3.
Dacă ai părul mai lung de jumătatea spatelui

Chiar și pentru părul foarte lung trebuie să analizezi ce formă vrei să aibă. „Contează foarte mult cum vrei să arate părul tău și nu trebuie să crezi că dacă este foarte lung nu contează cum crește. Indiferent dacă l-ai avut tuns în scări sau nu, forma lui de ansamblu devine incertă dacă au trecut mai mult de 3 luni de când i-ai tuns vârfurile. Nu uita, însă, că părul foarte lung trebuie tratat cu multă grijă și atenție. Este foarte fragil și are un risc ridicat de vârfuri despicate și rupere. Cel mai bine este să mergi la salon pentru tăierea vârfurilor o dată la opt săptămâni”, recomandă Tanya Abriol, hairstylist.

 
4.
Dacă ai părul ondulat sau creț

Această textură de păr necesită o retușare a vârfurilor la 6-12 săptămâni. „Toate femeile cu părul ondulat sau creț trebuie să-și tundă vârfurile cel mult la 12 săptămâni, iar dacă părul este foarte creț și crește răsucit se poate aștepta până la 2 luni. De asemenea, trebuie verificat dacă este nevoie să se taie vârfurile și după fiecare vopsire”, spune Vernon Francois, hairstylist.
Acest tip de păr este predispus la uscare și nu trebuie nici să-l speli prea des. Este ideal să aștepți 2-3 zile pentru a-l șampona din nou dacă ai părul ondulat și 3-7 zile dacă este creț.

 
5. Dacă ai părul tratat chimic

Părul decolorat și vopsit des este mult mai fragil.
Pentru a preveni ruperea firelor este ideal să tai vârfurile la 4-8 săptămâni, iar dacă vrei neapărat să crească mai lung poți ajunge la 9 săptămâni.
 
Nu există o regulă unică pentru a decide când trebui să-ți tai vârfurile, dar trebuie să conștientizezi că ai nevoie de acest retuș dacă:
- vârfurile părului sunt deteriorate vizibil și pun în pericol aspectul coafurii;
- nu mai poți realiza coafurile care îți plac din cauza texturii părului sau a aspectului general.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod