Remedii naturale care mențin culoarea părului vopsit. Sfaturile specialistului

Nuanța părului vopsit se poate estompa destul de mult între două vopsiri, chiar și atunci când folosești vopsele de cea mai bună calitate. Dar ai la îndemână remedii naturale, care pot reda intensitatea culorii.
Celebrul hairstylist Cristi Pascu te învață la ce metode naturale poți recurge pentru a prelungi culoarea părului vopsit. În acest sens, uleiurile de cocos și de argan au o importanță majoră, însă nici ceaiul de mușețel sau tincutura cu frunză de nuc nu sunt de ignorat.

Uleiul de cocos

“Uleiul de cocos are un efect foarte bun pentru femeile cu părul închis la culoare. Acesta se aplică numai pe lungimea părului și nu la rădăcină. Aplicat în exces pe rădăcină, uleiul de cocos slăbește rezistența firului de păr și duce la pierderea podoabei capilare.
Uleiul menține mult mai bine negrul și garantează un luciu intens
”, spune Cristi Pascu.

Mușețelul

În cazul părului blond nu există până acum un tratament natural pentru nuanțele de argintiu. Pentru părul blond-auriu, hairstylistul recomandă ceaiul de mușețel.
Mușețelul pigmentează părul și depune pigmentul natural, auriu, în culoarea părului. Recomand clătirea cu ceai de mușețel după fiecare spălare. Astfel, părul blond-auriu își va păstra intensitatea culorii mai multă vreme”, continuă Cristi Pascu.

Uleiul de argan

Hairstylistul recomandă și uleiul de argan 100% natural pentru doamnele vopsite blond-auriu.
Ulei de argan 100% natural nu se aplică însă pe un blond platinat pentru că îngălbenește culoarea. Blondele platinate sau cele cu nuanțe de alb sau gri care vor să apeleze la uleiuri naturale trebuie să folosească ulei de argan rafinat sau dublu rafinat.
Prin rafinare, se pierde pigmentul de culoare din el
”, mai spune Pascu. 

Frunze de nuc

Pentru nuanțele de roșcat există clasica tinctură de fruze de nuc, pe care o foloseau bunicile noastre la țară”, adaugă Cristi Pascu.

În afara măștilor naturale, pentru a păstra intensitatea culorii părului vopsit, hairstylistul recomandă folosirea spumei nuanțatoare. “Între vopsiri, clienta poate apela la o spumă nuanțatoare. Aceasta se comportă ca o vopsea, însă nu are un oxidant puternic ci unul foarte slab, de 1%, fapt ce nu permite pigmenților să intre în structura firelor de par ci doar să se așeze pe suprafața firelor de păr.”


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod