Sfaturi de îngrijire și idei de coafuri pentru părul fin

Cea mai mare problemă a părului fin este lipsa volumului. Îți este dificil să-ți faci coafurile la care visezi dacă părul tău va părea subțire, rar și lipsit de vitalitate.
De exemplu, dacă vrei o coadă împletită voluminoasă, ai putea obține o codiță subțire și firavă, care nu va arăta deloc bine. De aceea trebuie să știi ce coafuri să alegi pentru părul fin, dar și ce trucuri să pui în practică pentru a obține mai mult volum și impresia unui păr des și bogat.

De asemenea, este esențial să găsești echilibrul perfect când vine vorba de folosirea produselor de styling. Dacă adaugi prea puține produse, după câteva ore părul tău se "pleoștește", iar dacă folosești prea multe obții un efect de păr încărcat.
Părul moale, fără volum, poate fi o provocare pentru oricine. 

Dar nu te întrista! Avem pentru tine câteva trucuri simple, direct de la specialiști, prin care îți poți transforma complet look-ul. Suvițe ample, de impact? Acum este posibil dacă ții cont de aceste reguli simple!

Eduard Virag, ambasador Nioxin România, te învață trei trucuri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când coafezi părul fin.

1. Apelează la tehnicile potrivite de styling


Părul fin are un diametru cu până la 30% mai redus decât cel normal. Nu este de mirare că obținerea volumului poate fi o misiune destul de dificilă.
Iar dacă nu folosești tehnicile potrivite de styling pentru acest tip de păr, riști să pierzi chiar și volumul natural pe care îl are. 

Este important să acorzi o atenție specială zonei rădăcinilor pentru a crea volum.

În cazul unui păr fin trebuie să acordăm atenție sporită zonei rădăcinilor. Aici trebuie insistat pentru a crea volum. Părul fin trebuie uscat în sensul opus creșterii dacă vrei o podoabă capilară mai bogată”, explică Eduard Virag

2. Alege produsele potrivite de îngrijire


Părul fin poate fi problematic și are nevoie de o rutină de îngrijire specială pentru a crea efectul dorit.  
Un păr fin are nevoie de produse adaptate - de produse de volum sau de produse pentru păr fin. Dacă folosești prea multe produse hidratante sau hrănitoare, te alegi cu un păr încărcat, care se îngrașă ușor și își pierde fluiditatea”, recomandă specialistul. 

3. Alege cu grijă produsele de styling


Un astfel de tip de păr are nevoie și de aliați, adică de produse de styling care să îi păstreze volumul obținut la coafare.

„Structura  părului fin este lipsită de fermitate, ceea ce înseamnă că ea nu poate păstra forma coafurii. Acesta are nevoie de produse de styling ce oferă rezistență părului și care vin să stabilizeze structura”, explică Virag.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod