10 trucuri de frumusețe care te ajută sa arăți impecabil fără machiaj

Cele mai multe femei iubesc machiajul pentru că le ajută să ascundă imperfecțiunile, să pună în valoare trăsăturile cu care se mândresc și le fac să se simtă mai frumoase.
Dar cine nu și-ar dori să arate impecabil chiar și fără machiaj? Pentru a obține o frumusețe naturală cu care să te mândrești, trebuie să urmezi câțiva pași importanți. Iată ce poți face ca să arăți impecabil fără machiaj, potrivit fabbiosa.com:

Încearcă meditația și yoga

Închide ochii, inspiră lent, apoi expiră ținând buzele în forma literei O. Repetă acest exercițiu timp de câteva minute în fiecare dimineață și vei putea observa rezultatele pe pielea ta. De asemenea, dacă practici yoga vei putea observa destul de repede efectele benefice asupra pielii tale. Yoga te ajută să stimulezi circulația și să scapi de toxinele din organism.

Fă-ți masaj facial

De fiecare dată când te speli pe față, dimineața și seara, aplică loțiunea ta pentru spălarea tenului cu mișcări circulare, masând timp de câteva minute. Poți face același lucru și atunci când îți exfoliezi tenul.
Masajul ajută la o mai bună oxigenare a tenului, care contribuie la menținerea sănătății, oferindu-ți în același timp acea strălucire naturală a pielii.

Bea ceai din plante

Bea ceai din plante dimineața în locul cafelei. Ceaiurile îți hidratează corpul, spre deosebire de cafea, care are un efect diuretic și deshidratant. De asemenea, unele ceaiuri, precum ceaiul negru și ceaiul verde, conțin cantități mari de antioxidanți benefici, care previn apariția prematură a ridurilor.

Redu consumul de lactate

În cadrul unor studii s-a observat o legătură între consumul ridicat de lactate grase și apariția acneei. Dacă te confrunți cu astfel de probleme ale tenului, consumă mai puține produse lactate timp de câteva luni, pentru a putea observa dacă acestea sunt responsabile în cazul tău pentru apariția coșurilor.

Folosește creme cu factor de protecție solară

Razele ultraviolete sunt prezente pe tot parcursul anului, de aceea este foarte important să folosești zilnic o cremă cu SPF, indiferent de anotimp sau vreme. Razele ultraviolete predispun pielea la o îmbătrânire prematură, dar și la apariția petelor.

Bea apă caldă cu suc de lămâie

În fiecare dimineață, imediat după ce te trezești, bea o cană cu apă caldă în care ai pus zeamă de lămâie. Această băutură te va ajuta să-ți detoxifici organismul și să ai astfel o piele mai frumoasă.

Folosește o loțiune tonică

Tonerul are proprietatea de a echilibra pH-ul pielii, care la rândul său protejează pielea de factorii nocivi din exterior. Folosește loțiunea tonică după ce te-ai demachiat și te-ai spălat pe față cu o soluție blândă, fără săpun.

Exfoliază-ți tenul

Exfolierea permite îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii care se acumulează formând o peliculă ce încarcă tenul și blochează porii. Folosește un amestec din părți egale de bicarbonat de sodiu și apă, cu care să-ți masezi tenul de două ori pe săptămână.

Nu îți atinge fața cu mâinile

Scapă de obiceiul de a-ți atinge fața cu mâinile de-a lungul zilei. Tenul este sensibil, iar atingerea repetată cu degetele poate duce la apariția infecțiilor și a acneei.

Mănâncă sănătos și dormi suficient

Un program echilibrat de somn și o dietă variată și sănătoasă sunt absolut esențiale pentru a-ți menține tenul sănătos. Dacă dormi suficient, vei ține la distanță cearcănele și pungile de sub ochi.
De asemenea, dacă bei cel puțin doi litri de apă pe zi și mănânci suficiente fructe și legume proaspete, tenul tău va beneficia de hidratarea, dar și de nutrienții de care are nevoie pentru a arăta perfect.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod