4 tratamente naturale care repară vârfurile despicate

4 tratamente naturale care repară vârfurile despicate

De-a lungul timpului, toate procedurile de înfrumusețare la care îți supui părul se vor observa în special la nivelul vârfurilor.
Această zonă este cea mai "bătrână" parte a părului tău și, prin urmare, este cea mai predispusă la degradare și rupere. Vopsirea, decolorarea, folosirea plăcii și a ondulatorului sunt numai câteva dintre obiceiurile nocive care îți distrug părul și în mod special vârfurile.

Măștile naturale ar trebui să facă parte în mod regulat din ritualul tău pentru îngrijirea părului. Atunci când este uscat, părul este mai predispus să se rupă, mai ales la vârfuri. Uleiurile naturale și alte ingrediente benefice pe care le găsești în bucătărie ajută la repararea firelor de păr și refac structura de cheratină, proteina din care este compus părul.

În afara unei alimentații bogate în proteine slabe și grăsimi sănătoase care te ajută să-ți păstrezi părul sănătos, ritualul de îngrijirea este la fel de important.
Perie-ți părul cu grijă, începând prin a descurca întâi vârfurile. Evită aparatele de styling cu temperaturi ridicate atunci când este posibil pentru a-ți menține părul hidratat. Folosește o dată pe săptămână măști care îți fortifică părul, pentru a repara vârfurile despicate și a preveni ruperea părului.

Descoperă patru tratamente naturale pentru vârfuri degradate pe care să le încerci:


Mască cu iaurt și ulei de măsline pentru vârfuri


Amestecă un sfert de cană de iaurt gras cu o lingură de ulei de măsline. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 15-30 de minute, apoi spală-te pe cap și clătește-te. Uleiul de măsline conține acizi grași esențiali care îmbracă părul cu un strat protector, oferindu-i hidratare și protecție.

Mască cu gălbenuș de ou și miere pentru vârfuri despicate


Amestecă un gălbenuș de ou cu o linguriță de miere, aplică pe păr și lasă să acționeze timp de două ore, apoi spală-te pe cap. Mierea are un efect natural humectant, ceea ce înseamnă că atrage apa și o menține în firele de păr.
Astfel previne uscarea părului și ruperea vârfurilor. Iar ouăle conțin proteine și amino acizi ce refac structura vârfurilor. De asemenea, această mască redă strălucirea și frumusețea părului.

Tratament pentru vârfuri cu ulei de cocos cald


Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale pentru păr. Ca să-l folosești pentru tratarea vârfurilor degradate, încălzește un sfert de cană cu ulei de cocos timp de zece secunde la cuptorul cu microunde și adaugă șase picături de ulei esențial de rozmarin. Aplică pe părul uscat, fie pe toată lungimea sau numai pe vârfuri. Poți să folosești și unt de shea sau ulei de argan dacă părul tău este foarte uscat. Uleiul trebuie să fie cald, în niciun caz fierbinte! Dacă s-a încălzit prea mult, lasă-l puțin la răcit.

Acoperă-ți capul cu un prosop sau o cască pentru duș și lasă tratamentul cu ulei să acționeze timp de cel puțin 20 de minute.
Cu cât îl lași mai mult, cu atât mai bine. Poți să-l lași să acționeze și peste noapte.

Tratament de clătire cu oțet de mere și plante medicinale pentru vârfuri despicate


Acest tratament pentru clătire îți va face părul moale și strălucitor. Acidul acetic din oțetul de mere elimină urmele de produse de styling de pe firele de păr și oferă strălucire, în timp ce plantele medicinale fortifică firele și foliculii.

Fierbe o cană cu apă și toarnă peste o lingură cu frunze uscate de urzică, o lingură cu salvie uscată și o lingură cu rozmarin uscat. Lasă la infuzat timp de zece minute, apoi strecoară. După ce s-a răcit ceaiul, strecoară și adaugă două linguri cu oțet de mere. Aplică pe păr în timpul dușului, după ce te-ai spălat pe cap.
Toarnă pe scalp și păr și lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod