5 produse cosmetice care te ajută să faci față caniculei

În zilele fierbinți de vară ai nevoie se soluții eficiente pentru ca machiajul să nu se șteargă imediat ce ieși din casă. Află ce să încerci

Rujul tip marker

Rujul de pe buze este primul care dispare atunci când te confrunți cu temperaturi ridicate. Vei transpira desupra buzei și te vei șterge de multe ori, dar vei bea și mai multe lichide. O metodă simplă prin care îți poți menține culoarea pe buze este folosirea unui ruj de buze de tip marker. Acesta are o formulă care colorează buzele asemenea unui marker, fără să simți că porți ruj pe buze. Nu se șterge ușor, putând rezista chiar și întreaga zi.

Șervețelele pentru matifiere

Cu adevărat salvatoare în zilele caniculare sunt șervețelele pentru matifiere. Realizate dintr-o hârtie specială, care absoarbe imediat umezeală și excesul de sebum, aceste șervețele te vor ajuta să-ți menții machiajul impecabil chiar și atunci când este foarte cald.
Temperaturile ridicate provoacă nu numai stimularea glandelor sudoripare, ci și pe cea a glandelor sebacee. Rezultatul este o piele mai grasă, cu un luciu neplăcut. Pe lângă faptul că are un aspect neplăcut, excesul de sebum duce la dizolvarea machiajului. Dar când folosești hârtie pentru matifiere, uleiurile produse de piele sunt absorbite, vei avea un ten cu aspect proaspăt, iar machiajul va rezista mai mult.

Creionul dermatograf waterproof

Cu siguranță știi cât de repede se estompează pe caniculă creionul dermatograf aplicat în jurul ochilor. Din cauza transpirației și a sebumului, acesta se șterge sau se întinde la scurt timp după aplicare atunci când confruntăm cu temperaturi ridicate.
De aceea ar trebui să-l înlocuiești pe timpul verii sau numai în zilele foarte fierbinți cu un creion rezistent la apă. Formulele waterproof sunt concepute pentru a nu se dizolva cu ușurință în contact cu apa și sunt mult mai rezistent la transfer, ceea ce înseamnă că nu se șterg prea ușor. Machiajul ochilorm va rămâne în acest fel intact pe parcursul zilei.

Șamponul uscat

O altă problemă cu care ne confruntăm pe timpul verii este îngrășarea părului. Glandele sebacee de la nivelul scalpului produc mai mult sebum atunci când îți este cald, iar efectul este un păr cu aspect gras. Dar în loc să te speli pe cap în fiecare zi, folosește un truc simplu și eficient.
Este vorba despre șamponul uscat, un produs pe bază de particule foarte fine de pudră care absorb excesul de sebum de la rădăcina firelor de păr. Îl găsești sub formă de spray și îl poți aplica la rădăcină, trasând cărări pe păr. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, pentru ca pudra să absoarbă excesul de uleiuri, apoi piaptă-te. Părul tău va avea mai mult volum, un aspect curat și un miros proaspăt în numai cinci minute.

Pudra de talc

Transpirația în exces din zilele fierbinți îți dă o stare neplăcută și o senzație de umezeală pe tot corpul. Un truc foarte eficient este folosirea pudrei de talc, cunoscută și ca pudră pentru bebeluși.
Particulele fine absorb umezeală, lăsându-ți pielea uscată și proaspătă. Aplică pudra pe piele în special în zonele în care transpiri abundent când este foarte cald, așa cum sunt axilele, spatele, abdomenul, picioarele etc. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod