5 reguli ca să nu te îmbolnăvești când testezi produse cosmetice în magazine

Simți că pășești într-un tărâm de basm când intri într-un magazin de produse cosmetice? Îți vine să testezi toate rujurile și fardurile? Ar trebui să te abții, dacă nu vrei să pleci acasă cu unele afecțiuni serioase...
Testerele din magazine ar trebui dezinfectate cu soluții speciale după fiecare folosire, dar acest lucru se întâmplă foarte rar sau chiar niciodată. De aceea acestea devin surse importante de bacterii nocive pentru toate femeile care le încearcă. Dacă nu vrei să-ți pui sănătatea în pericol, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre testarea produselor cosmetice în magazin:

Unele produse sunt mai sigure decât altele

Toate produsele care sunt umede sau lichide acumulează cele mai multe bacterii. Rujurile, balsamurile de buze și batoanele corectoare sunt cel mai periculoase, pentru că murdăria și bacteriile se lipesc de ele, iar mediul umed le permite și le accelerează dezvoltarea. Atunci când folosești astfel de testere, poți transfera pe pielea ta bacteriile purtate de persoanele care le-au folosit înaintea ta.
Cele mai periculoase produse pe care să le încerci sunt cele care intră în contact direct cu buzele și ochii, precum ruj, gloss sau mascara, pentru că transmit bacterii și virusuri periculoase, de la herpes și până la E. coli.
Produsele sub formă de pudră sunt mai sigure, datorită faptului că lipsește acel mediu umed care stimulează înmulțirea microorganismelor. Dar chiar și acestea trebuie folosite cu prudență. Șterge fardurile și pudrele cu un șervețel înainte de a le aplica și folosește de fiecare dată o pensulă curată.

Evită să testezi produse pe față

Este de preferat să încerci un tester pe mână, niciodată pe față. În acest fel reduci semnificativ riscul de a-ți infecta pielea cu bacterii sau ciuperci care pot provoca acnee sau alte afecțiuni ale pielii.
Aplică produsul în palmă, nu pe mână, pentru a-l testa. Pielea palmei se apropie cel mai mult de nuanța tenului. 

Învață cum să cureți un tester înainte și după folosire

Atunci când vrei neapărat să testezi un produs, alcoolul sanitar este cea mai bună soluție pentru dezinfectare. Ar trebui să-l folosești chiar și pentru a dezinfecta pudrele sau fardurile pentru pleoape. Magazinele de cosmetice au de obicei pulverizatoare cu alcool pe care le pun la dispoziția clientelor. Dacă nu vezi în jurul tău, cere unui angajat. Pulverizează alcool pe întreaga paletă de farduri și șterge apoi cu un șervețel. Testează pe dosul palmei cu ajutorul unui bețișor curat. Același proces îl poți folosi și pentru a dezinfecta rujurile.
Pulverizează pe batonul de ruj, șterge cu un șervețel, apoi aplică. Repetă același proces și după ce l-ai folosit.

Nu ezita să ceri testere noi

Nu încerca niciodată testere care arată neigienic sau sunt deteriorate! Poți cere un tester nou, iar în cele mai multe magazine de cosmetice care își respectă clienții vei obține unul. Când vine vorba de sănătatea ta, nu trebuie să faci compromisuri. Oricât de mult ți-ai dori să încerci un produs, dacă testerul nu arată bine, ar trebui să eviți folosirea lui. 

Fii prudentă atunci când te machiază un specialist

Ai putea crede că un specialist dezinfectează produsele după fiecare machiaj și se asigură că ustensilele sale sunt curate și sigure. Dar, din păcate, nu se întâmplă întotdeauna astfel.
Iar cel mai bun indiciu sunt pensulele, potrivit specialiștilor citați de allure.com. Dacă pensulele unui makeup artist sunt deja murdare și au urme de produs pe ele, este un semn clar că ar trebui să te ridici de pe scaun și să pleci. Un adevărat profesionist cunoaște riscurile unei igiene precare și nu își va risca reputația folosind produse și ustensile de la un client la altul, fără să le dezinfecteze corespunzător.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod