5 secrete de frumusețe de la asiatice pe care să le incluzi în rutina ta de îngrijire

Unele dintre cele mai importante trenduri în materie de frumusețe își au originea în Asia, unde ritualurile complexe în mai mulți pași mențin un aspect impecabil al tenului. Descoperă și tu principalele secrete de frumusețe de la asiatice pentru a avea mereu un aspect tânăr și a elimina imperfecțiunile de pe chip.
„Femeile din Coreea folosesc în general 26-27 de pași în cadrul rutinei de îngrijire a tenului, în timp ce femeile din Europa sau America apelează la 6-7 pași”, explică dr. Dana Nicolette, medic estetician. Oare care sunt marile secrete de frumusețe de la asiatice pe care ar trebuie să le folosești și tu? Chiar dacă nu ai de gând să dedici timp considerabil tratamentului facial și nici să folosești la fel de multe produse, există sfaturi esențiale care garantează frumusețea pielii.
Este foarte util să remarci gesturile de îngrijire de bază din această parte a lumii și să le preiei pe cele utile astfel încât să reușești să combați problemele pielii care te deranjează sau care îți pun în pericol rezistența machiajului de-a lungul zilei.

 
Iată care sunt principalele secrete de frumusețe de la asiatice pe care merită să le aplici chiar de astăzi:

 
1. Perierea pielii

„Am locuit în Japonia în anii adolescenței mele și acolo am învățat cât de importantă este perierea pielii. Trebuie să faci acest lucru în fiecare zi cu o perie cu fire foarte moi.
Continui acest ritual și în prezent și sunt convinsă că este principalul motiv pentru care tenul meu nu și-a pierdut strălucirea și tonusul după trecerea anilor”
, spune Francine Gingras, vicepreședinta companiei Elizabeth Arden. Perierea elimină celulele moarte și pregătește pielea pentru aplicarea serurilor și a cremelor, favorizând pătrunderea în piele a ingredientelor utile.
Din fericire acest trend devine din ce în ce mai popular, fiind mult mai eficient să folosești un astfel de dispozitiv pentru a purifica pielea înainte de adăuga straturi din diferite produse pentru hidratare.

 
2. Aplicarea produselor prin pălmuire

Femeile din Asia au și o modalitate diferită de a aplica fiecare cremă hidratantă sau machiajul. În primul rând trebuie să pornești de la bărbie și să aplici toate produsele pe verticală, avansând spre frunte, astfel încât aceasta să fie ultima parte a feței care va fi reconfortată de cremă sau acoperită cu machiaj.
În al doilea rând contează și ce fel de mișcări utilizezi pentru a aplica formulele cosmetice.
În loc să întinzi produsul pe față, cu mișcări verticale sau circulare, este mult mai bine să folosești palmele. „Pare surprinzător, dar este ideal să te pălmuiești ușor în timp ce aplici produsele, nu să le întinzi la întâmplare. Am observat acest lucru foarte des în Japonia”, spune Francine Gingras. 
În acest context nu este deloc surprinzător că Elizabeth Arden a avut un aparat special cu extensii de forma unor linguri care loveau ușor pielea femeilor când aplicau cremele, iar acest lucru se întâmpla acum 102 ani!
„Femeile din Coreea sunt convinse că eficiența cremelor și a serurilor este mult mai ridicată dacă se și pălmuiesc în momentul în care le aplică. Acest gest stimulează circulația la nivelul tenului și energizează epiderma. Este o practică luată în serios și presupune multă disciplină. Nu fi surprinsă dacă în timp ce vizitezi această țară vei întâlni femei la toaletă care se pălmuiesc ușor. Își vor îngriji pielea indiferent dacă sunt pe drum sau acasă”, explică Esther Dong, vicepreședinta firmei de produse cosmetice coreene Sulwhasoo.

 
3. Transformarea SPF-ului în prioritatea absolută

Protecția solară este un lucru esențial în ritualul de îngrijire practicat în Asia. „Precis ai văzut des femei care se plimbă cu umbreluțe în zilele însorite.
Evită lumina directă a soarelui pe chip. Este principala sursă a îmbătrânirii și a ridurilor. Folosește o cremă cu protecție solară și asigură-te că și produsele care îți compun machiajul îndeplinesc această cerință fundamentală”
, spune Esther Dong.

 
4. Hidratarea tenului în timpul zilei

„Femeile din Asia își hidratează des tenul de-a lungul zilei, folosind spray-uri cu ingrediente care împrospătează pielea și mențin machiajul intact”, spune dr. Nicolette. În niciun caz nu trebuie să te limitezi la aplicarea cremelor dimineața și seara, ci poți completa nevoile tenului tău pe tot parcursul zilei. De îndată ce simți că te „ține” pielea trebuie să fii pregătită să-i furnizezi ingrediente utile care îi refac echilibrul. În caz contrar vei crește riscul de înroșire, iritații sau riduri.

 
5. Lustruirea tenului

„Secretele frumuseții gheișelor sunt foarte diferite de îngrijirea modernă. În loc de curățare, aplicarea loțiunii tonice și apoi a cremei hidratante, rutina unei gheișe  are drept pași lustruirea tenului, crearea luminozității și hidratarea”, explică Victoria Tsai, care a lansat o gamă specială de îngrijire a pielii în baza scrierilor dintr-un manuscris care datează de acum 200 de ani și descrie ritualul de îngrijire aplicat de gheișe.
Folosește și tu pudra de orez pentru a lustrui blând pielea fără să o iriți.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod