7 mituri despre acneea la vârsta adultă

Asociată de obicei cu perioada adolescenței, acneea poate persista și la vârsta adultă. Nu trebuie să te descurajezi dacă încă îți apar coșuri, ci este esențial să uiți de ideile greșite legate de această afecțiune dermatologică.
Acneea apărută la maturitate sau care continuă încă din adolescență până la această vârstă poate fi extrem de problematică pentru cei care suferă de această afecțiune. Ideile preconcepute sau îngrijirea incorectă pot spori disconfortul, în loc să te aducă mai aproape de rezolvarea problemei.

 
Iată care sunt principalele mituri legate de acneea la vârsta adultă:

 
1. Adulții nu pot avea acnee

Chiar dacă ai avut un ten perfect la școală și la liceu este posibil să îți apară coșuri la maturitate, mai ales ca urmare a schimbărilor hormonale care intervin după vârsta de 30 de ani. „Multe persoane nu realizează că inclusiv adulții pot avea acnee, iar acest lucru întârzie foarte mult diagnosticarea și tratarea eficientă a pielii. Roșeața, iritațiile sau sensibilitatea la diferite produse pot fi de fapt acnee și este indicat să mergi la un consult de specialitate pentru a avea din nou o piele curată și netedă”, recomandă dr.
Jessica Krant, dermatolog din New York.

 
2. Este suficient să tratezi coșurile izolat

„Există multe produse în magazine sau la farmacie care usucă și elimină leziunile acneice individuale, dar în timp vor favoriza deshidratarea pielii și vei irita tenul, determinând apariția mai frecventă a coșurilor și vindecarea mult mai lentă. Este mult mai util să folosești produse de îngrijire pentru întreaga față dacă vrei să previi în mod eficient apariția noilor leziuni”, explică dr. Krant.

 
3. Tratamentul pe care îl foloseai în liceu este bun și pentru acneea de la maturitate

„Majoritatea produselor disponibile pentru tratarea acneei sunt create pentru leziunile apărute în timpul adolescenței și majoritatea nu pot întruni nevoile unui ten matur. În loc să cumperi din nou tratamentul pe bază de acid salicilic pe care îl foloseai în trecut, mai bine alege un retinoid, care nu numai că previne acneea, dar stimulează și producția de colagen, diminuând ridurile și liniile de expresie”, potrivit dr.
Doris Day, dermatolog de la Centrul Medical Langone.

 
4. Trebuie ca fața să „scârțâie” de curățenie

Multe persoane cred că acneea este cauzată de pielea plină de praf sau impurități, dar această afecțiune este prezentă în profunzimea pielii. „Spălatul prea des sau utilizarea excesivă a scruburilor va favoriza umflarea pielii și formarea cicatricilor. Pentru a evita coșurile și semnele folosește un gel de curățare blând, non-comedogenic”, recomandă dr. Mary Lupo, dermatolog din New Orleans.

 
5. Stoarcerea coșurilor grăbește vindecarea

Poate fi foarte tentant să storci coșurile, dar trebuie să te abții. „Dacă storci coșurile vei expune pielea la bacteriile din leziune. Riști să faci o infecție sau, în cel mai bun caz, zona va rămâne umflată mai mult timp”, spune dr.
Krant.

 
6. Acneea este provocată de ciocolată

Nu ciocolata în sine, ci zahărul din componența ei agravează acneea. Zahărul crește nivelul de insulină, sporind riscul de inflamații și producția de sebum. Nu trebuie neapărat să uiți de ciocolată, dar este esențial să fii atent la cantitatea și varianta aleasă. Nu consuma decât ciocolată neagră cu un conținut de cacao de minimum 70% și limitează-te la o pătrățică.

 
7. Bronzul te va ajuta să elimini mai repede acneea

Nu numai că nu este  adevărat, dar expunerea la soare agravează leziunile acneice, în afară de riscul de cancer de piele și aparițe prematură a ridurilor. „Bronzul poate ascunde roșeața specifică acneei, dar în niciun caz nu ameliorează afecțiunea. Dacă mergi la mare folosește întotdeauna protecție solară sub forma unei creme cu SPF 100, iar în restul anului alege în fiecare zi o cremă cu SPF 30 și nu te expune la soare la ora prânzului”, potrivit dr.
Jwala Karnik, dermatolog din Santa Barbara, California.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod