7 pași ca să previi ruperea părului

Numeroase femei se confruntă cu probleme precum subțierea, degradarea și ruperea părului. Află ce să faci pentru a avea un păr rezistent
Pe lângă factorii interni, care duc la degradarea cuticulei, stratul protector al firelor de păr, există și factori externi care slăbesc rezistența părului. Iar cei mai mulți dintre aceștia sunt de fapt gesturi banale pe care le facem zi de zi, fără să realizăm. De exemplu, periatul părului și folosirea aparatelor de coafat cu temperaturi ridicate. Un păr deshidratat și agresat de ustensilele necorespunzatoare se rupe. 

Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin România, îți spune ce pași trebuie să urmezi pentru ca părul tău să nu fie afectat de rupere și subțiere.

1. Usucă-ti părul bine cu un prosop

Specialistul recomandă ca uscarea părului să înceapă întotdeauna prin zvântarea lui cu un prosop. În acest fel vei absorbi exceul de apă din păr, ceea ce va reduce mult durata de timp pentru folosirea aerului cald al foehnului.

2. Optează pentru o treaptă medie de căldură la uscător

Temperaturile ridicate ale aparatelor de styling sunt adesea responsabile pentru deshidratarea excesivă a părului și degradarea cuticulei. Nu este indicat să îți usuci părul la temperatura maximă a foehnului, ci la treapta medie de căldură.

3. Periază-ți mai întâi vârfurile

De ce să faci acest lucru? Pentru a preveni ruperea mecanică a firelor de păr. Vârfurile sunt de obicei cele mai vulnerabile, de aceea trebuie să le descurci cu grijă înainte de a peria toată lungimea părului. 

4. Nu îți prinde părul foarte strâns

Prea multă tensiune îți poate rupe părul. Mai mult decât atât, prinderea puternică a părului poate duce în timp la slăbirea foliculilor și căderea părului, o problemă cunoscută ca alopecie de tracțiune.

5. Masează-ți scalpul timp de cel puțin 3 minute

"Este suficient pentru a intensifica circulația sângelui în această zonă", este de părere specialistul. Îți poți masa scalpul în timp de te speli pe cap, după aplicarea șamponului.
Vei elimina în acest fel murdăria și vei contribui la o mai bună oxigenare a foliculilor de păr.

6. Folosește balsam pentru a asigura o hidratare optimă a firului de păr

Este o regulă esențială pentru îngrijirea părului, care te ajută să previi apariția firelor degradate și ruperea vârfurilor. Indiferent de structura firului tău de păr, balsamul este un pas obligatoriu pentru a avea părul sănătos și strălucitor.

7. Dacă ai părul lung, prinde-l lejer înainte de culcare

De ce este foarte important acest sfat al specialistului? Pentru că în timpul nopții părul se freacă de fața de pernă, ceea ce accelerează degradarea și ruperea firelor. De asemenea, se poate încurca destul de mult și îl vei agresa și mai mult în timpul pieptănării.
Prinde părul într-o coadă lejeră la spate sau pe o parte, în funcție de poziția ta preferată de somn. O coadă împletită lejer îl va proteja și mai bine. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod