9 metode naturale de a hidrata buzele uscate

9 metode naturale de a hidrata buzele uscate

Pe timpul iernii, buzele se usucă și se crapă, factorii de mediu precum vântul și frigul fiind principalele motive. De asemenea, unele obiceiuri pot agrava problema.
De exemplu, dacă îți umezești buzele cu limba, nu faci altceva decât să le desidratezi și mai mult. Și rujurile mate sau cele cu textură uscată au același efect nociv asupra buzelor tale. Iar produsele de îngrijire din comerț, precum balsamul de buze, nu sunt de obicei suficient de hidratante și conțin substanțe care irită piela subțire și delicată a buzelor. Dar dacă încerci câteva remedii naturale, buzele tale vor deveni moi, hidratate și catifelate. Iată zece metode naturale de a-ți hidrata buzele:

Metode naturale de a hidrata buzele uscate: Castravete

Taie felii subţiri de castravete şi pune-le într-un bol. Pune bolul la frigider şi lasă-l timp de 15 minute.
Foloseşte apoi feliile de castravete pentru a-ţi hidrata buzele. Este o metodă naturală de a adăuga un plus de apă pielii uscate şi crăpate a buzelor.

Unt

Untul este un remediu foarte eficient pentru tratarea buzelor uscat şi crăpate. Gărsimile din unt hidratează intens buzele şi le protejează de factorii externi care duc la uscarea şi crăparea lor. Aplică foarte puţin unt pe buze şi masează cu degetul. Lasă unul pe buze să acţioneze în profunzime. Este de preferat să foloseşti un unt care nu conţine sare.

Metode naturale de a hidrata buzele uscate: Ulei de migdale

Pentru că este bogat în vitamina E, uleiul de migdale este un remediu foarte eficient pentru buzele uscate şi crăpate. Umezeşte-ţi buzele, masează-le cu o periuţă de dinţi curată, apoi clăteşte-le şi aplică puţin ulei de migdale, cu care să-ţi masezi delicat buzele.


Zahăr şi miere

Fă un amestec din puţină miere şi zahăr, astfel încât să obţii o pastă consistentă. Umezeşte-ţi buzele cu puţină apă, apoi masează-le cu scrubul din miere şi zahăr. Zahărul exfoliază mecanic buzele şi îndepărtează pielea uscată, iar mierea are efect emolient şi dezinfectant.

Mască din avocado

Pisează un sfert de avocado bine copt şi aplică pasta pe buze. Las-o să acţioneze timp de cinci, zece minute, apoi şterge cu un şerveţel uscat. Grăsimile benefice conţinute de avocado vor hrăni şi hidrata intens buzele uscate, ajutându-le să se vindece mai repede.

Metode naturale de a hidrata buzele uscate: Gel de Aloe vera

Aloe vera este o plantă cu proprietăţi vindecătoare pentru pielea deshidratată sau iritată. Taie o frunză proaspătă de Aloe şi stoarce gelul din intreiorul ei.
Aplică gelul de Aloe pe buze pentru a le hidrata în profunzime.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un alt remediu excelent pentru buzele crăpate. Ia cu degetul curat puțin unt de cocos și masează-ți delicat buzele. Aplică de două ori pe zi sau de câte ori este necesar pentru a vindeca buzele crăpate.

Metode naturale de a hidrata buzele uscate: Ulei de măsline

Umezește-ți buzele cu puțină apă și exfoliază-le cu o periuță de dinți curată pentru a îndepărta pielea uscată. Aplică apoi puțin ulei de măsline cu vârful degetului și masează delicat. Uleiul de măsline conține grăsimi benefice precum acizi grași omega 3 și omega 6.

Piure de banană

Taie o bucățică dintr-o banană bine coaptă și piseaz-o cu furculița pentru a obține o pastă fină. Aplică piure-ul de banane pe buze și lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te.
Substanțele nutritive din banană îți hidratează și catifelează buzele, vindecând zonele crăpate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod