9 obiceiuri care te vor ajuta să arăți perfect fără machiaj

Cunoaștem deja puterea machiajului și de multe ori ne este aproape imposibil să renunțăm la fond de ten, mascara sau creion dermatograf. Cu toate acestea, poți arată perfect și fără machiaj dacă pui în practică unele trucuri eficiente și de durată.
Este important de reținut că toate obiceiurile tale din prezent au un efect pe termen lung asupra frumuseții tale. Acestea fie te pot ajuta să arăți impecabil fără machiaj, fie îți provoacă imprefecțiuni și probleme ale pielii care vor fi foarte dificil de corectat. De exemplu, expunerea la soare fără să folosești factor de protecție cauzează apariția prematură a ridurilor, pierderea elasticității pielii și apariția petelor pigmentare. Află ce poți face zi de zi pentru a-ți păstra frumusețea astfel încât să arăți perfect fără niciun pic de machiaj:

Dormi pe o față de pernă din mătase


Chiar și în timpul somnului poți avea grijă de pielea ta. Iar o față de pernă din mătase este o investiție excelentă din acest punct de vedere. Mătasea are suprafața fină și alunecoasă, ceea ce reduce frecarea pielii și apariția ridurilor. În același timp îți protejează și părul de frecare, prevenind degradarea și apariția vârfurilor despicate. Bumbacul absoarbe sebumul, ceea ce poate duce la deshidratarea pielii și părului.

Folosește acid salicilic


Celulele moarte de piele blochează porii și cauzează acumularea de sebum, care ulterior duce la apariția punctelor negre, comedoanelor și coșurilor.
Acidul salicilic, un tip de beta hidroxi acid, exfoliază pielea, dizolvând acumulările din interiorul porilor. Îți va lăsa tenul curat, luminos și va elimina imperfecțiunile. Secretul folosirii acidului salicilic este moderația. Alege un produs cu o concentrație de acid salicilic de 0,5-2%. Poate fi folosit pe toată fața sub forma loțiunilor pentru spălarea tenului sau îl poți aplica local, pe zonele afectate de coșuri și puncte negre. Nu folosi în același timp mai multe produse care conțin acid salicilic. Citește aici mai multe despre cum să folosești corect acidul salicilic.

Încearcă masajul facial


Masajul face minuni pentru tenul tău. Oferă numeroase beneficii printre care stimularea circulației sanguine, creșterea fermității pielii sau eliminarea toxinelor prin stimularea drenajului limfatic. Pe tenul curat, proaspăt spălat, aplică puțin ulei natural de migdale, argan, cocos etc. și masează delicat cu degetele. Mișcările ar trebui să fie realizate de jos în sus, de la bărbie către frunte și din interior către exterior, de la nas către urechi.
 

Citește și: De ce este bine să-ți faci acum un tratament pentru ten cu retinol și acizi 


Ai grijă de forma sprâncenelor tale


Există multe detalii care au un impact major asupra chipului tău, iar forma sprâncenelor este unul dintre cele mai importante.
Ai nevoie de ajutorul unui specialist pentru a descoperi care este forma ideală pentru sprâncenele tale. Nu încerca să dai singură o formă sprâncenelor! Riști să le distrugi forma, ceea ce va fi apoi foarte dificil de remediat. 

Aplică ulei de ricin pe gene


Uleiul de ricin este folosit din cele mai vechi timpuri pentru a stimula creșterea părului și a-i oferi strălucire. Aplică în fiecare seară puțin ulei de ricin pe gene cu ajutorul unei periuțe de mascara bine spălate. Cu timpul, genele tale vor fi mai dese și mai rezistente, astfel încât nu vei fi nevoită să aplici zilnic rimel.

Exfoliază delicat tenul


Un ten exfoliat are un aspect curat, strălucitor și neted. Exfolierea îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și permite astfel pătrunderea substanțelor active din produsele de îngrijire pe care le folosești. În locul exfolierii mecanice, cu un scrub sau o perie, încearcă exfolierea chimică. Este mult mai eficientă și în același timp mai delicată cu pielea. Acidul glicolic este o variantă excelentă. Aplică de două ori pe săptămână câteva picături de acid glicolic pe ten și masează cu grijă.
Folosește acidul glicolic numai seara și aplică întotdeauna cremă de protecție solară când ieși afară din casă, indiferent dacă este soare sau nu.

Bea apă cu lămâie


Vitamina C este un antioxidant esențial care previne îmbătrânirea prematură a pielii și reduce efectele oxidative ale radicalilor liberi. De asemenea, hidratarea corectă este extrem de importantă pentru o piele frumoasă. Asociază aceste două beneficii majore într-un singur pas: bea în fiecare dimineață un pahar cu apă caldă în care ai stors puțină zeamă de lămâie. 

Folosește întotdeauna cremă cu factor de protecție solară


Știi deja că este important să folosești zilnic o cremă pentru ten cu factor de protecție solară. Însă trebuie să iei această regulă foarte în serios dacă vrei ca pielea ta să rămână frumoasă și sănătoasă de-a lungul anilor. Razele UV cauzează apariția ridurilor și a petelor pigmentare, reduce elasticitatea și fermitatea pielii și pot cauza apariția cancerului de piele. Aplică întotdeauna cremă cu SPF peste 30 atunci când ieși afară din casă.
Nu contează dacă este o zi însorită de vară sau una întunecoasă de iarnă. Razele UV sunt prezente tot timpul.

Spală-te pe față cu apă rece


Nu este o bucurie să te speli pe față cu apă rece ca gheața la prima oră a dimineții. Însă sunt puține lucruri care au același efect revigorant asupra pielii. Apa rece stimulează circulația sanguină și limfatică ceea ce reduce aspectul de față umflată, pungi sub ochi și estompează cearcănele. Ajută la eliminarea toxinelor din țesuturi și contribuie la oxigenarea corectă a celulelor de la nivelul tenului.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod