Adevărul nespus despre pedichiura cu pești



4. A fost interzisă în mai multe state

În timp ce riscurile și beneficiile tratamentului se află încă în dezbateri, fiecare stat se ocupă de propriile reglementări cu privire la pedichiura cu pești și cel puțin zece țări au interzis această practică. Interesant este că acest lucru nu este datorat doar potențialelor preocupări de sănătate sau privind bunăstarea peștilor, deși sunt importante și acestea. Din cauza faptului că peștii aceștia nu se regăsesc peste tot, fiind nativi din Turcia, Iordania, Iran și alte părți ale Eurasiei, prezintă un risc pentru ecosistemele sălbatice.

Mărimea și dieta peștilor ar putea să concureze cu speciile sălbatice native. Acest lucru înseamnă că, dacă peștii ar intra în apă, ar putea lua sursa de hrană a altor pești, perturbând echilibrul ecosistemului. Merită o pedichiură acest lucru? Nu și în statele în care este interzisă.

5. Trebuie să o eviți dacă suferi de anumite afecțiuni

În ciuda faptului că această pedichiură a fost folosită pentru tratarea psoriazisului, doctorii au recomandat ca pacienții care au probleme cu imunitatea sau care au psoriazis, diabet și alte afecțiuni medicale să evite pedichiura cu pești, deoarece sunt expuși unui risc crescut de infecții ale pielii în general.
Deși nu sunt cunoscute rapoarte despre infecții sau boli care să provină de la pedichiura cu pești de la spa, chiar și băile tipice din saloanele de unghii au fost corelate cu focare de infecții. Deci dacă ești deja predispus la infecții din cauza unei alte afecțiuni medicale, probabil că este mai bine să asculți sfaturile medicilor și să eviți cu desăvârșire pedichiura cu pești.

6. Cât de curată este gura unui pește?

Din păcate, din moment ce peștii nu pot fi sterilizați și costă mult, este posibil să fie reutilizați de mai multe ori între clienți.
Acest lucru înseamnă că peștii reprezintă teoretic un risc de răspândire a infecțiilor cutanate între clienți. Îngrijorarea cu privire la salubritate, curățenie și potențiala răspândire a bolilor și a infecțiilor există. Ca să nu mai spunem că și peștii pot purta boli. Unele rapoarte au arătat că peștii aceștia au anumite tulpini de bacterii streptococice și pot purta bacteriile și în apa în care sunt transportați.

iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Olarean Aurel pe 13 Aug 2023, 15:08
    As dori 30 de pestisori care curata piete moarta

    Cum sa pricedez sa cumpar 30-40 de pestisori ? Sunt primarul din Radauti Aurel Olarean Am o cascada in curte si as vrea sa populez si cu aceti pesti poate aveti si altfel de pesti de frumusete de exp pesti rosi japonezi. Astept un raspuns de la dv Nr meu de telefon este 0785334433 Multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod