Beneficiile uleiului de argan pentru piele

Când vine vorba de produsele de îngrijire, vei întâlni multe mărci care folosesc aceleași ingrediente, cum ar fi aloe vera, ulei de cocos și ulei de argan.
Uleiul de argan miroase frumos și are o textură plăcută. Uleiul de argan are un conținut bogat de substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitamina E, acizi grași și antioxidanți. Toate aceste ingrediente ale uleiului de argan pot face minuni pentru piele și păr. Iată care sunt beneficiile uleiului de argan!

De ce beneficii ale uleiului de argan te poți bucura?


Uleiul de argan este extras din semințele arborelui de argan, originar dintr-o zonă din sud-vestul Marocului. Rezultatul final este un ulei extrem de hrănitor care pătrunde ușor în piele pentru a stimula umiditatea și a activa crearea lipidelor naturale, cu scopul protejării barierei pielii. Uleiul de argan poate fi utilizat pe majoritatea tipurilor de piele și cam pe toate texturile de păr.
Iată care sunt întrebuințările uleiului de argan!

1. Uleiul de argan ajută pielea să mențină umiditatea


Uleiul de argan oferă un impuls major pentru hidratarea pielii datorită cantității mari de vitamina E pe care o conține. Vitamina E ajută, de asemenea, la întărirea barierei pielii, astfel încât aceasta să rețină mai multă hidratare. Folosește câteva picături de ulei de argan 100% pur în crema hidratantă de zi cu zi.

2. Uleiul de argan reduce ridurile


Datorită faptului că este foarte hrănitor, uleiul de argan poate ajuta pielea să pară mai tânără. Pielea se subțiază pe măsură ce îmbătrânim, pierdem colagen și elasticitatea acesteia, ceea ce duce la o încrețire asemănătoare hârtiei. Atunci când este utilizat local, uleiul de argan poate îmbunătăți elasticitatea pielii femeilor la post-menopauză.

3. Uleiul de argan deschide culoarea pielii și estompează petele întunecate


Dacă suferi de hiperpigmentare sau ai pete maronii pe piele cauzate de hormoni, îmbătrânire sau ani de expunere la soare, uleiul de argan poate ajuta la îmbunătățirea și luminarea pielii. Uleiul de argan conține tocoferoli, compuși ai vitaminei E, care pot inhiba producția de pigment în exces din melasmă sau cicatrici.
Studiile pe animale sugerează, de asemenea, că ar putea chiar să ajute cicatricile să se vindece mai repede.

4. Uleiul de argan curăță pielea


Dacă ai pielea grasă, acneică, probabil că aplicarea uleiului nu reprezintă primul tău plan de acțiune. Cu toate acestea, te poate ajuta mai mult decât crezi. Un studiu a arătat că aplicarea de ulei de argan de două ori pe zi timp de patru săptămâni a fost asociată cu reducerea producției de sebum și cu un ten mai puțin strălucitor. Acest lucru înseamnă că ar putea ajuta la reducerea porilor înfundați și acneei. Poți aplica uleiul de argan pe o dischetă de bumbac și șterge fața cu aceasta. Apoi, șterge fața cu un produs delicat de curățare.

5. Uleiul de argan poate fi folosit ca balsam de păr


După cum spuneam, uleiul de argan este foarte hidratant, putând fi folosit ca un balsam sau o mască de păr. Moleculele de ulei de argan sunt mai mici decât ale celorlalte uleiuri, deci este mai ușor să pătrundă în cuticulele de păr, făcând părul mai moale și mai ușor de manevrat.
Se va încurca mai greu și nu se va mai usca. Poți folosi ulei de argan pur sau poți alege o mască de păr cu argan. Este recomandat să aplici pe părul spălat și umed și să lași să acționeze timp de cel puțin 20 de minute. Clătește bine apoi.

6. Uleiul de argan calmează scalpul iritat


Persoanele care suferă de dermatită sau au mătreață pot folosi uleiul de argan, datorită beneficiilor antiinflamatorii ale sale. Pentru a folosi uleiul de argan ca un tratament, masează scalpul cu câteva picături de ulei, stimulând circulația sângelui. În mod ideal, ar trebui să îl lași peste noapte să acționeze înainte de a clăti părul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod