Ce ar putea să spună ridurile de pe frunte despre sănătatea inimii

Nimănui nu-i plac ridurile, dar un nou studiu sugerează că unele riduri pot semnifica mai mult decât un semn al îmbătrânirii. Acestea ar putea semnala riscul apariției bolilor de inimă. Iată ce ar putea să spună ridurile de pe frunte despre sănătatea inimii!

Ce lucruri pot spune ridurile de pe frunte despre sănătatea inimii?


Studiul, realizat de cercettorii din Franța, a descoperit că persoanele cu riduri de pe frunte numeroase și adânci sunt mai predispuse să sufere de boli de inimă comparativ cu cei fără riduri pe frunte. Autorii studiului au spus că, dacă rezultatele sunt confirmate cu ajutorul cercetărilor suplimentare, ridurile de pe frunte ar putea fi un mod mai ușor și mai ieftin de a identifica persoanele cu un risc crescut al bolilor de inimă.

Nu poți vedea sau simți factori de risc precum nivelul crescut al colesterolului sau hipertensiunea arterială. Oamenii de știință au explorat ridurile de pe frunte ca pe un marker pentru că este un procedeu simplu și vizual.
Doar uitându-te la fața unei persoane ai putea să îți dai seama, iar medicii le-ar putea da sfaturi pentru a reduce riscul de boli de inimă.

Cu toate acestea, studiul a constatat o asociere doar între ridurile de pe frunte și un risc crescut de boli de inimă. Constatările nu înseamnă că ridurile indică o boală de inimă cu siguranță.

În plus, cercetătorii au remarcat că analizarea ridurilor frunții nu ar lua locul evaluării oamenilor pentru factorii clasici de risc, cum ar fi hipertensiunea arterială și nivelul colesterolului. Dar dacă o persoană are multe riduri profunde ale frunții, ar putea exista un semnal de alarmă. Ridurile de pe frunte pot fi un marker al aterosclerozei sau al întăririi arterelor din cauza acumulărilor.

Motivul exact al legăturii este necunoscut, dar unii factori care pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii pot duce și la îmbătrânirea prematură a arterelor și ateroscleroză.
Studiile anterioare au descoperit o legătură între alte caracteristici vizibile, inclusiv chelia bărbaților, crestăturile lobului urechii și xanthelasma, și riscul bolilor cardiace.

În noul studiu, cercetătorii au analizat datele de la aproximativ 3.200 de adulți francezi, cu vârstele de 32, 42, 52 și 62 de ani la începutul studiului. Participanții au fost supuși unui examen în care medicii le-au evaluat ridurile de pe frunte și le-au atribuit un scor bazat pe numărul și adâncimea ridurilor. Un scor de 0 însemna lipsa ridurilor, în timp ce un scor de 3 însemna numeroase riduri adânci. Participanții au fost analizați timp de aproximativ 20 de ani, perioadă în care 233 de participanți au murit din diferite cauze.

Persoanele cu un scor de 1 au fost supuse unui risc de cinci ori mai mare de a muri de boli de inimă, iar persoanele cu un scor de 2 sau de 3 au avut un risc de aproape 10 ori mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă, comparativ cu persoanele cu un scor de 0.
Constatările au avut loc chiar și după ce oamenii de știință au luat în considerare factorii ce ar putea afecta riscul de deces al bolnavilor de inimă, inclusiv vârsta lor, sexul, nivelul de educație, fumatul, tensiunea arterială, frecvența cardiacă, nivelul lipidelor și diabetul.

Noile descoperiri sugerează că prezența sau absența ridurilor de pe frunte ar putea oferi o perspectivă asupra viitorului. Sunt necesare studii suplimentare pentru a confirma rezultatele și pentru a evalua legătura în cazul populațiilor mai mari de adulți.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod