Cele mai bune 7 măști și tratamente de înfrumusețare cu cafea

Începem fiecare zi cu o cafea aromată și delicioasă. Dar cafeaua a devenit de nelipsit și din ritualurile noastre de înfrumusețare
Descoperă șapte măști pentru ten și tratamente pentru păr pe bază de cafea, pe care le poți face acasă. Cele mai multe dintre ingredientele pentru aceste rețete de înfrumusețare le ai deja în bucătăria ta, astfel că este foarte simplu și ieftin să le pui în practică.

Mască de față cu cafea


Cafeaua are capacitatea de a-ți da energie dimineața, dar poate avea același efect și asupra tenului tău, oferindu-i o strălucire sănătoasă pentru tot restul zilei. Este bogată în antioxidanți, care contribuie la eliminarea toxinelor din piele.

Ingrediente:
2 linguri cu cafea proaspăt măcinată sau cu zaț folosit de cafea
2 linguri cu pudră de cacao
3 linguri cu lapte integral sau iaurt
1 lingură cu miere

Amestecă bine toate ingredientele într-un bol și aplică apoi un strat subțire pe față. Lasă să acționeze timp de 15 minute. Spală-te pe față cu apă călduță pentru a îndepărta masca.

Scrub cu cafea pentru față


Exfolierea este indispensabilă dacă vrei să ai un ten sănătos. Un scrub pe bază de cafea va elimina celulele moarte de piele și va stimula astfel procesul natural de regenerare a tenului.

Ingrediente:
3 linguri cu cafea măcinată
1 lingură cu ulei natural, la alegere (măsline, sâmburi de struguri, cocos, migdale etc.)
1 lingură cu zahăr brun

Amestecă toate ingredientele, apoi adaugă uleiul.
În funcție de consistența pe care o dorești, mai poți adăuga zahăr brun. Masează scrubul pe față cu mișcări delicate, circulare, apoi clătește-te cu apă călduță.

Tratament cu cafea pentru păr strălucitor


Acest tratament pe bază de cafea îți va face părul strălucitor și chiar va stimula creșterea firelor noi. Cafeaua conține antioxidanți care fortifică foliculii de păr și îți ajuta astfel părul să crească mai repede.

Ingrediente:
cafea
apă

Prepară o cafea tare, fără zahăr, apoi las-o să se răcească până când este călie. Stând în cadă, toarnă cafeaua pe păr și scalp, apoi înfășoară-ți părul cu o cască pentru duș. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap.

Scrub anticelulitic cu cafea


Cafeaua este recunoscută pentru proprietățile sale de a combate celulita. Chiar dacă nu poate elimina complet această problemă inestetică persistentă, este un remediu eficient, care completează exercițiile regulate și o alimentație sănătoasă. 

Ingrediente:
1 cană cu zaț de cafea
1/2 cană cu zahăr brun
1 cană cu ulei de cocos

Amestecă toate ingredientele într-un bol.
După ce te-ai spălat pe corp, masează scrubul pe piele timp de aproximativ un minut pentru fiecare zonă afectată de celulită. Clătește-te cu apă caldă.

Scrub pentru corp cu cafea


Pentru că este făcut numai din ingrediente naturale, acest scrub pentru corp îți va face pielea să pară mai sănătoasă după prima folosire. Cafeina ajută la eliminarea toxinelor, oferind pielii o strălucire sănătoasă.

Ingrediente:
1/2 cană cu zaț de cafea
1/2 cană cu zahăr brun
1/4 cană cu ulei de cocos
1 linguriță cu scorțișoară

Combină toate ingredientele într-un bol și amestecă bine. Dacă uleiul de cocos este solidificat, încălzește-l puțin pentru a se topi, iar apoi lasă-l să ajungă la temperatura camerei înainte de a amesteca cu celelalte ingrediente. În acest fel ingredientele exfoliante nu se vor dizolva în ulei. După ce ai realizat amestecul, păstrează-l într-un borcan închis ermetic. Folosește pe tot corpul pentru o exfoliere perfectă.

Mască pentru păr cu cafea


Antioxidanții din cafea nu doar că activează și stimulează foliculii de păr, dar cafeaua are și un rol emolient asupra părului, oferindu-i hidratare și un plus de strălucire. 

Ingrediente:
2 linguri cu ulei de măsline 
1 lingură cu pudră de cafea organică

Amestecă uleiul de măsline și pudra de cafea, apoi aplică pe păr și scalp. Dublează cantitățile dacă ai părul lung.
Lasă să acționeze timp de 15-30 de minute și apoi spală-te pe cap. Repetă tratamentul cu regularitate pentru ca părul tău să fie sănătos și strălucitor.

Scrub intens exfoliant pentru mâini și picioare


Pentru că acest tip de scrub are o textură abrazivă, este potrivit numai pentru mâini și picioare. Exfoliază pielea moartă, lăsând mâinile și tălpile catifelate și hidratate.

Ingrediente:
1 cană cu zahăr nerafinat din trestie de zahăr
1/2 cană cu zaț de cafea uscat
1/2 cană cu ulei de migdale

Într-un bol, amestecă zahărul și cafeaua. Adaugă ulei de migdale treptat și amestecă, pentru a obține consistența potrivită. Păstrează scrubul într-un borcan închis ermetic.

Ia o linguriță de scrub în palme și masează cu mișcări circulare mâinile și tălpile. Clătește cu apă caldă și tamponează cu un prosop. În acest fel uleiul de migdale va rămâne pe piele și o va hidrata intens.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod