Cele mai bune măști de față cu ingrediente naturale

Tenul tău are nevoie de anumiți nutrienți ca să arate proaspăt și strălucitor. Poți să-ți faci acasă aceste măști de față care conțin numai ingrediente naturale.
Măștile de față au rolul de a hidrata și a hrăni tenul, astfel încât acesta să rămână proaspăt, curat și strălucitor. Dacă nu știi ce mască să alegi din comerț, este foarte simplu să îți faci acasă o mască cu ingrediente naturale, în funcție de problemele cu care se confruntă tenul tău.

Iată care sunt cele mai bune măști de față cu ingrediente naturale:


Mască de față cu ciocolată

Această mască are la bază mierea de albine, pudra de cacao și iaurtul pentru a obține o pastă care face minuni pentru orice tip de ten. Antioxidanții din cacao redau fermitatea pielii, iar untul de shea și cel de cacao hidratează intens tenul, conferindu-i o strălucire aparte.
Unde mai pui la socoteală și faptul că îți vine de-a dreptul să o mănânci când îi simți mirosul de ciocolată!

Ca să prepari masca ai nevoie de: 1/4 ceașcă cu pudră de cacao, 1/4 ceașcă cu miere de albine, 1/4 ceașcă cu iaurt și opțional poți să adaugi puțin unt de shea și cacao, ambele nerafinate. Se amestecă toate ingredientele, se aplică masca pe fața curată, se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care se spală cu apă călduță.
 
 

Mască de față cu căpșuni


Această mască are la bază căpșunile, mierea de albine și iaurtul, fiind una potrivită penru tenul cu probleme acneice. Datorită acidului salicilic care se regăsește în căpșuni, această mască va curăța foarte bine tenul.
Acidul lactic din iaurt acționează ca un exfoliant și stimulează producția de colagen, iar mierea de albine are efect antibacterian și hidratant.

Ca să prepari masca ai nevoie de: 1 ceașcă cu căpșuni, 1/2 ceașcă cu iaurt grecesc și 1 lingură cu miere de albine. Se mixează toate ingredientele, se aplică pe tenul curat, se lasă să acționeze 5-10 minute, după care se spală fața cu apă călduță.


Mască de față cu avocado

Această combinație este foarte folositoare pentru tenul uscat. Avocado hidratează intens pielea uscată fără să cauzeze efecte adverse, cum ar fi iritațiile. De asemenea, mierea are efect hidratant și antibacterian.

Ca să prepari masca ai nevoie de: 1 avocado bine copt amestecat cu o lingură de miere de albine.
Se aplică pe tenul curat, se lasă să acționeze timp de 15-30 de minute, după care se spală fața cu apă călduță.


Mască de față cu turmeric

Turmericul este bogat în antioxidanți și ajută la regenerarea pielii, împiedicând astfel accentuarea ridurilor. Iaurtul va realiza o ușoară exfoliere a celulelor moarte de la suprafața pielii, datorită conținutului bogat în acid lactic. 

Ca să prepari masca ai nevoie de: 2 linguri cu iaurt grecesc amestecat cu 1 lingură de turmeric pulbere. Se aplică pe tenul curat, se lasă să acționeze timp de 15 minute, după care se spală fața cu apă călduță.


Mască de față cu pepene roșu și avocado

Această combinație furnizează grăsimi bune care au un efect benefic pentru piele, precum și vitaminele C și E care conferă elasticitate tenului și previn îmbătrânirea prematură.

Ca să prepari masca ai nevoie de: 1 linguriță cu suc de pepene roșu amestecată cu o linguriță de avocado moale. Se aplică pe fața curată, se lasă să acționeze timp de 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod