Cele mai bune măști pentru ten pe care să le faci în sezonul rece

Cele mai bune măști pentru ten pe care să le faci în sezonul rece

Pe măsură ce vremea se răcește, și pielea ta începe să se schimbe. Devine mai uscată, deshidratată și are nevoie de o îngrjire specială.
Descoperă cele mai bune tratamente și măști pentru ten pe care să le faci iarna.
 

Mască cu banană, bicarbonat de sodiu și miere


Este un tratament excelent pentru cei care vor să-și hidrateze și să-și exfolieze tenul în același timp. Bicarbonatul de sodiu oferă o exfoliere blândă, în timp ce mierea este humectant natural. Acest lucru înseamnă că mierea atrage umezeala din aer și o aduce la suprafața pielii, oferind o hidratare intensă. Banana adaugă o mulțime de vitamine și minerale care hrănesc pielea și îi oferă strălucire.

Pentru această mască ai nevoie de:
1/2 banană bine coaptă
1 linguriță cu miere
1 lingură cu bicarbonat de sodiu

Amestecă toate ingredientele și aplică apoi masca pe ten.
Las-o să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te. Pentru o exfoliere eficientă, masează delicat masca pe piele în timp ce te speli. Ai grijă să nu freci cu putere pentru că îți poți irita pielea! Tamponează tenul cu un prosop curat și aplică o cremă intens hidratantă.

Mască cu fulgi de ovăz, albuș de ou și ulei de cocos


Femeile care au pielea uscată știu cât este de dificil să obții acea strălucire naturală a tenului. Dar această mască este soluția perfectă pentru o astfel de problemă. Este un tratament natural foarte eficient împotriva pielii uscate, cu un aspect mat. Albușul de ou tonifică și iluminează pielea, în timp de uleiul de cocos pătrunde în piele pentru a-i oferi o hidratare în profunzime.
Fulgii de ovăz acționează precum un exfoliant mecanic, eliminând celulele moarte de piele, dar în același timp au un efect humectant, care ajută pielea să se mențină hidratată.

Ai nevoie de:
1 linguriță cu ulei de cocos
1 albuș de ou
un pumn de fulgi de ovăz

Amestecă toate ingredientele, pentru a obține o pastă omogenă. Este o mască ceva mai dificil de aplicat, de aceea trebuie să stai deasupra chiuvetei. Deși provoacă dezordine, este o un tratament natural care merită încercat. Lasă masca să acționeze timp de cel puțin 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Pielea ta va fi suplă, hidratată și va avea o strălucire sănătoasă.

Mască cu avocado, Aloe vera și ulei de măsline


Este una dintre cele mai hidratante și hrănitoare măști pentru ten pe care le poți face în sezonul rece. Avocado conține acizi grași care hrănesc pielea în profunzime și o mențin hidratată pentru mai mult timp.
Uleiul de măsline are același efect hidratant, dar este benefic și în prevenirea și estomparea ridurilor. Gelule de Aloe calmează pielea iritațiile cu care pielea uscată se confruntă adesea.

Ingrediente:
1/2 avocado copt, pisat 
1 linguriță cu ulei de măsline
1 linguriță cu gel de Aloe vera

Pisează bine pulpa de avocado. Adaugă uleiul de măsline, gelul de Aloe, apoi amestecă pentru a obține o pastă omogenă. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de cel puțin zece minute. Clătește-te și tamponează fața cu un prosop curat. Pielea ta va fi atât de hidratată încât nici nu vei avea nevoie să aplici cremă hidratantă.
Rezultatul este un ten radiant, strălucitor. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod