Cum poți scăpa de tenul uleios?

Cum poți scăpa de tenul uleios?

Nimeni nu-și dorește să aibă tenul uleios. Este greu de întreținut și, de multe ori, pare că nu este curat, chiar dacă tocmai l-ai curățat. Iată cum poți scăpa de tenul uleios!
Modalități prin care poți scăpa de tenul uleios

Tenul uleios apare din cauza excesului de sebum, acesta făcându-ți pielea grasă. De asemenea, apare din cauza hormonilor, mai ales în perioada pubertății. Acest tip de ten este genetic și poate să se agravez în timpul menstruației, când ești stresată sau când există un nivel ridicat al umidității. Știi cum poți ameliora aceste probleme? Iată ce sfaturi ne dau specialiștii!

1. Oțet de mere


Oțetul de mere este o substanță naturală antibacteriană și antiseptică, fiind o alegere excelentă pentru pielea ta, mai ales dacă ai tenul gras și acneic. Oțetul de mere poate fi folosit singur pe piele.
Umezește un disc demachiant, șterge fața cu el, lasă-l să să se usuce pe față, după care clătește. Îl poți folosi și ca o loțiune tonică sau îl poți amesteca împreună cu puțin bicarbonat de sodiu, care are proprietăți de exfoliere, pentru o mască de față. De asemenea, mai poți combina oțetul de mere și cu alte ingrediente, cum ar fi sarea de mare, uleiul de măsline și gelul de aloe vera.

2. Banane


Un alt ingredient care îți calmează tenul și pe care îl poți achiziționa de oriunde pentru tenul uleios este reprezentat de banane. Poți pasa o banană, pe care o poți aplica pe față, ca o mască simplă.
Însă, în combinație cu mierea, poți beneficia la maximum de proprietățile acestor fructe. Alege banane coapte, pe care le poți lăsa puțin și la frigider, pentru un efect răcoritor.

3. Albuș de ouă


Albușul de ouă este perfect pentru piele, deoarece proteinele din ouă ajută țesutul care a fost afectat de acnee să se regenereze. De asemenea, acest ingredient îți hidratează pielea și te poate ajuta să amâni procesul de îmbătrânire a pielii. Poți prepara o mască pe bază de albuș de ou, miere și lămâie.
Mierea are proprietăți antibacteriene, iar zeama de lămâie este astringentă și ajută la curățarea bacteriilor care cauzează acneea.

4. Fulgi de ovăz


Dacă vrei să ai parte de un plus de exfoliere pentru tenul tău, care te ajută să cureți fața de impurități, adaugă câțiva fulgi de ovăz în masca de față pe bază de albuș de ouă și miere. Această mască face minuni și împotriva ridurilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod