Cum previi uscarea pielii și acneea când zbori cu avionul

Îți place să călătorești și să descoperi locuri noi dar ai probleme cu acneea și descuamarea pielii? Află cum trebuie să procedezi pentru a avea un ten catifelat și neted când ajungi la destinație, indiferent câte ore ai petrecut în avion.
Rândurile, verificările sau persoanele care stau lângă tine în avion pot fi surse de enervare, dar chiar dacă nu ai nicio influență asupra acestor aspecte poți prelua controlul asupra pielii tale. Nu ai de ce să cobori din avion cu un ten uscat, care te îmbătrânește cu mulți ani. Aerul condiționat parțial reciclat poate declanșa inclusiv acneea. Dacă îți planifici riguros felul în care îți îngrijești pielea și alegi formule utile vei reuși să previi imperfecțiunile și să arăți tot timpul bine.

 
Cum îți afectează avioanele pielea

Aerul din avion este foarte uscat, iar în momentul în care scade umiditatea și pielea va pierde hidratarea de care are nevoie, fiind favorizată uscarea în profunzime. Dacă deja ai tenul uscat este posibil ca starea lui să se agraveze dacă nu ești prudentă.
Pe de altă parte, nici persoanele care au tenul mixt sau gras nu vor fi avantajate pentru că aerul prea uscat va stimula producția excesivă de sebum.
Pielea va încerca să compenseze lipsa de umiditate prin această reacție care va intensifica aspectul lucios inestetic. Nu va fi deloc plăcut să îți simți pielea uscată, dar în același timp să nu faci față în lupta cu aspectul lucios. Din păcate această stare va favoriza acneea. 
Combinația dintre deshidratare și mult sebum creează un mediu favorabil pentru coșuri datorită acumulării bacteriilor și blocării porilor cu stratul de celule moarte. Dacă mai adaugi și stresul călătoriei, trecerea la o altă oră și mai puțin somn decât de obicei nu este deloc de mirare că tenul nu va arăta deloc bine la destinație. Chiar dacă o călătorie va include mereu un anumit nivel de stres poți acționa pentru a-ți proteja pielea.

 
Iată ce poți face pentru a elimina acneea și uscarea pielii data viitoare când zbori:

 
1. Înainte de zbor

 
- exfolierea riguroasă
Folosește un produs de exfoliere blând în fiecare zi înainte de a pleca în călătorie. Pielea bine exfoliată prezintă un risc mai redus de uscare și acnee pentru că va avea mai puține celule moarte acumulate la suprafață, iar tratamentele aplicate vor fi absorbite optim.
Dacă nu ai folosit un astfel de produs până acum este cazul să începi înainte de următoarea călătorie pentru a ameliora felul în care arată pielea.
 
- hidratarea ideală
Este momentul să mizezi pe hidratare la superlativ. Folosește un ser pe bază de ulei care va menine pielea catifelată și continuă cu o cremă sau o loțiune pentru a sigila serul în straturile profunde ale pielii și a preveni pierderea substanțelor nutritive. Evită orice formulă care conține silicon.
 
- măștile faciale
Înainte de a pleca rezervă-ți câteva seri pentru a aplica măști intens hidratante, cu ingrediente naturale.
 
- doza de vitamina A
Dacă ești predispusă la acnee această vitamină este remediul ideal pentru a preveni apariția coșurilor. Ficatul de vită și morcovii trebuie să facă parte din meniul tău cu cel puțin 5-6 zile înainte de călătorie, dar dacă nu îți plac poți încerca și suplimentele cu vitamina A.
 
- evitarea machiajului în ziua plecării (dacă este posibil)
Dacă poți merge cu tenul liber va fi mai ușor să aplici diferite produse de hidratare pe parcurs.
În cazul în care zborul este programat foarte devreme ai putea încerca această variantă.

 
2. În timpul zborului

 

- eliminarea machiajului (dacă este un zbor mai lung)
Dacă vei petrece mai multe ore în avion este indicat să iei la tine un pachet de șervețele demachiante. Cu ajutorul lor vei putea îndepărta machiajul pentru a împrospăta aspectul pielii.
 
- o cremă intens hidratantă sau o mască de noapte
Ai putea folosi și o mască în stil clasic, dar precis îi vei speria pe ceilalți pasageri, așa că este mai bine să aplici un strat de cremă foarte hidratantă, iar deasupra încă un strat de mască pentru noapte.
 
- dezinfectează-ți mâinile
De fiecare dată când aplici diferite produse pe față trebuie să te asiguri că ai mâinile curate pentru a preveni răspândirea bacteriilor și acneea.
 
- folosește un spray hidratant
În acest mod vei combate gradul redus de umiditate și vei menține pielea hidratată.
 
- o cremă pentru tot corpul
Ia cu tine și un produs tip balsam universal pe care îl poți folosi pentru păr, buze, coate sau mâini.
Untul de shea este ideal pentru aceste mici retușuri.
 
- evită alcoolul și cafeina
Aceste băuturi vor accentua deshidratarea pielii, iar semnele de oboseală vor fi evidențiate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod