otet pentru ten

Cum să ai un ten perfect cu oțet. Este mai simplu decât crezi

Există o mulțime de remedii naturale, pe care le ai chiar în casă și care te ajută să ai un ten strălucitor.
Printre ele, banalul oțet de mere poate avea efecte miraculoase în cazul unui ten acneic. Deși nu există dovezi științifice care să susțină acest lucru, persoanele care l-au folosit îl consideră extrem de eficient. Dermatologii arată că oțetul de mere conține substanțe similare cu cele folosite în loțiunile anti-acnee.

Oțetul din cidru de mere este eficient pentru acnee, negi sau bătături

”Chiar dacă nu există nici un studiu științific care să evalueze efectul oțetului de mere în tratarea acneei, acidul acetic din oțet are proprietăți antibacteriene și keratolitice- adică poate vindeca leziuni ale pielii, precum negii sau bătăturile”, arată Sejal Shah, dermatolog certificat în New York.

Și Ellen Marmur, fondatoare a MMSkincare și dermatolog împărtășește acest punct de vedere și consideră că oțetul de mere poate avea efecte benefice asupra tenului, chiar dacă, pe termen lung, nu poate vindeca acneea.
De exemplu, poate ajuta la eliminarea punctelor albe de sebum care apar la nivelul tenului.

Cum te poate ajuta oțetul să ai un ten perfect


Oțetul de mere conține acizi organici, precum acidul lactic, citric sau malic, precum și acid acetic, care pot distruge bacteriile ce sunt implicate în apariția acneei sau unor leziuni la nivelul feței. Acești acizi exfoliază pielea și elimină celulele moarte, dând la iveală un ten mai sănătos și mai strălucitor. Pentru că accelerează exfolierea, oțetul împiedică apariția unor leziuni și cicatrici, rezultate în urma procesului acneic.
Citește continuarea pe divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod