Cum să ascunzi orice tip de coș folosind machiajul

Coșurile par să știe când urmează un eveniment important din viața noastră, pentru că de cele mai multe ori își fac apariția în cele mai nepotrivite momente.
Sunt nenumărate motive pentru care ne confruntăm cu acnee, dar un lucru este sigur: ne dorim să ascundem coșurile cât mai bine posibil.

Corectorul este de nelipsit din trusa de machiaj tocmai pentru a ne ajuta să mascăm aceste erupții care apar la nivelul feței. Dar știai că fiecare tip de coș necesită o altfel de abordare pentru a fi cât mai eficient camuflat cu ajutorul machiajului? Iată ce reguli să respecți pentru a ascunde perfect fiecare tip de imperfecțiune:

Coșurile mari și roșii

Sunt printre cele mai dificile din cauza faptului că inflamează și înroșesc pielea din jurul lor. Să nu mai vorbim de faptul că pot fi și dureroase.
Dar ca să ascunzi bine o zonă înroșită trebuie să folosești un corector verde. Nu folosi prea mult produs dintr-o dată, ci aplică o cantitate mică direct pe coș, iar dacă este necesar, mai adaugă puțin produs. Aplică apoi un corector cu o nuanță de bază galbenă și blenduiește către marginile coșului, pe pielea din jurul lui.

Coșurile uscate, care se descuamează

Un coș aproape vindecat va forma o coajă inestetică, uscată. Corectorul aplicat direct pe el va amplifica efectul de piele uscată, care se decojește. De aceea este necesar să hidratezi intens zona folosind o cantitate mică de cremă hidratantă. Folosește puțin corector, pentru că prea multe straturi de produs vor scoate în evidență pielea uscată și coșul va deveni și mai vizibil.

Coșurile stoarse

Regula de bază este să nu-ți storci niciodată coșurile! Nu faci altceva decât să adâncești infecția, pentru că presiunea aplicată asupra pielii poate duce la transferarea bacteriilor într-un strat profund al pielii. De asemenea, riști să te alegi cu o cicatrice sau chiar spargerea unor vase mici de sânge, numite capilare.
Dar dacă ai făcut deja această greșeală, un pas important este dezinfectarea. Curăță zona cu apă și un produs pentru spălarea tenului, apoi aplică un gel antibacterian. Nu folosi niciun produs de machiaj cât zona este încă o rană deschisă, pentru riști să provoci infectarea pielii. După ce s-a format o coajă, o poți acoperi folosind tehnica pentru ascunderea punctelor albe, decrisă mai jos.

Puncte albe (comedoane)

Aceste mici denivelări inestetice trebuie acoperite folosind un produs cu o consistență mai groasă, care aderă mai bine pe piele. Încearcă să aplici local, numai pe punctele albe, iar o pensulă subțire de machiaj te va ajuta în acest sens.
Evită acoperirea pielii sănătoase din jur cu corector și axează-te numai asupra punctelor albe în sine. În acest fel creezi iluzia unei pieli sănătoase în ansamblu, păstrând un aspect al tenului proaspăt și curat. Folosește o pudră care se potrivește nuanței tenului tău pentru a fixa machiajul în zona afectată de comedoane.

Punctele negre

Evită fondurile de ten și corectoarele cu efect de strălucire discretă, pentru că acestea vor atrage atenția asupra punctelor negre, în loc să le ascundă. Un finish mat îți va face pielea să pară mai netedă și poți adăuga apoi un strop de strălucire folosind un iluminator lichid. Acoperă punctele negre cu un corector cu consistență cremoasă și fixează machiajul cu foarte puțin fond de ten pudră, aplicat pe zona afectată de puncte negre. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod