Cum să faci tratament de scalp și balsam natural cu aloe vera

Aloe vera are beneficii impresionante pentru sănătate, care ajută la vindecarea mai multor afecțiuni, una dintre ele fiind părul uscat și scalpul cu probleme.
Dacă suferi de mâncărimi, scalp uscat, psoriazis, mătreață sau dermatită, folosirea unui tratament de scalp și balsam natural cu aloe vera va fi perfect pentru tine.

Rețetă de tratament de scalp și balsam natural cu aloe vera


Cu ajutorul componentelor sale antibacteriene, antimicrobiene și antiinflamatorii, aloe vera poate vindeca problemele de piele și scalp care afectează multe persoane. Există două tipuri diferite de aloe vera pe care le poți folosi pentru această rețetă: gel sau suc.
Ambele vor realiza același lucru, însă gelul va avea o consistență mai densă și va fi mai greu de amestecat cu alte ingrediente.

Poți alege și uleiuri esențiale pentru această rețetă. Acestea nu se folosesc doar pentru mirosul frumos, ci au și au utilizare specifică pentru păr și scalp. Pentru părul normal, poți folosi ulei de mușețel sau de lavandă. Pentru scalpul sau părul uscat, uleiul esențial de mentă va face minuni. Când vine vorba de părul gras, poți încerca ulei de rozmarin, de lămâie sau de patchouli.
Iar pentru mătreață, sunt recomandate uleiurile de arbore de ceai, de rozmarin și de lavandă.

Ingrediente pentru tratament de scalp și balsam natural

gel sau suc natural de aloe vera
uleiuri esențiale
ulei de jojoba / măsline / cocos / migdale

Metodă de preparare

Într-un bol mic de sticlă, se amestecă jumătate de cană de gel sau suc de aloe vera cu 1 lingură de ulei de jojoba / măsline / cocos / migdale. Se amestecă bine și se adaugă și 2-3 picături din fiecare ulei esențial pe care îl alegi pentru părul tău.


După șamponare, se aplică tratamentul pe părul tău, masându-l bine pe firele de păr și pe scalp. Se lasă să acționeze timp de 15-20 de minute pentru părul normal și 30 de minute pentru scalpul uscat. Se clătește bine cu apă călduță.

Balsamul acesta poate fi folosit o dată pe săptămână pentru vindecarea oricăror probleme ale scalpului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod