Cum să folosești ouăle ca să ai un păr sănătos și strălucitor. 5 tratamente

Cum să folosești ouăle ca să ai un păr sănătos și strălucitor. 5 tratamente

Ca să înțelegi de ce părul tău nu arată așa cum ți-ai dori, trebuie să cunoști în primul rând cauzele care duc la apariția problemelor.
O dietă săracă în nutrienți, vopsirea, decolorarea, folosirea intensă a aparatelor de styling cu temperaturi ridicate și razele ultraviolete sunt câțiva dintre factorii care distrug sănătatea părului tău.

Din fericire, există ingrediente naturale care te pot ajuta să redai sănătatea și strălucirea părului. În această categorie se încadrează ouăle. Aceste superalimente cu beneficii majore pentru sănătate pot fi folosite și pentru a repara părul degradat.

Vitaminele A, E, biotina și folatul sunt numai câțiva dintre nutrienții care se găsesc în ouă și care te pot ajuta să-ți păstrezi părul frumos și sănătos.
Gălbenușul de ou conține numeroși acizi grași esențiali ce hidratează părul și îi redau strălucirea. Și pentru că părul este format în proporție de 80% din proteine, conținutul bogat de proteine al ouălor reface structura firului de păr. Descoperă cinci tratamente cu ouă care îți fac părul sănătos și strălucitor:

Mască hidratantă cu ou


Ingrediente:

2 ouă
o linguriță cu zeamă de lămâie
10 picături de ulei esențial de lavandă 
10 picături de ulei din sâmburi de măceșe

Amestecă toate ingredientele într-un bol și bate bine până când obții un amestec omogen. Aplică masca pe păr și acoperă capul cu o cască pentru duș.
Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap și aplică balsam.

Ser pentru creșterea părului cu albuș de ou


Ingrediente:
un albuș de ou
o lingură de ulei de cocos
o lingură cu gel de aloe vera

Amestecă toate ingredientele și aplică pe păr și în mod special pe scalp. Masează tratamentul pe cap timp de aproximativ 10 minute, insistând asupra rădăcinilor. Spală-te pe cap și aplică balsamul tău obișnuit. 

Tratament cu ou pentru vârfuri despicate


Ingrediente:
un ou
o lingură cu ulei de măsline
o linguriță cu miere

Amestecă toate ingredientele și aplică pe vârfuri. Acoperă-ți capul cu o cască pentru duș și lasă tratamentul să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap.

Mască cu gălbenuș de ou pentru strălucire


Ingrediente:
un gălbenuș de ou
o linguriță cu ulei de ricin

Amestecă cele două ingrediente și aplică pe păr, de la rădăcină până la vârfuri. Lasă să acționeze timp de 30 de minute și apoi clătește-te cu apă caldă.
După ce te-ai spălat pe cap, clătește-ți părul cu un jet de apă rece. În acest fel vei sigila cuticula, iar părul va deveni mai strălucitor.

Șampon purifiant


Ingrediente:
un ou
patru picături de ulei esențial de mentă
o linguriță cu miere
o linguriță cu bicarbonat de sodiu

Amestecă toate ingredientele în blender și mixează până când obții un amestec omogen. Intră sub duș și pune puțin amestec în palmă. Aplică pe păr așa cum ai folosi un șampon obișnuit. Masează  șamponul natural pe scalp și pe lungimea părului. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te bine.
Nu este necesar să mai folosești balsam.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod