Cum să-ți faci acasă manichiură ca la salon. Secretele specialiștilor

Cum să-ți faci acasă manichiură ca la salon. Secretele specialiștilor

Pentru că saloanele de înfrumusețare vor fi închise în următoarea perioadă, va trebui să renunți pentru o vreme la manichiura cu gel și să revii la cea clasică, cu ojă. Descoperă câteva trucuri esențiale dezvăluite de specialiști pentru ca unghiile tale să arate perfect
O problemă de frumusețe cu care se confruntă în prezent femeile, în special cele care preferă manichiura cu gel sau acril, este faptul că saloanele de înfrumusețare sunt închise din cauza epidemiei de coronavirus. Întreținerea manichiurii cu gel, care ar trebui realizată la aproximativ două săptămâni, devine astfel imposibilă. Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă te regăsești în această situație este să îndepărtezi în siguranță stratul de gel de pe unghii în așa fel încât să nu afectezi suprafața și sănătatea unghiilor naturale. Iată cum să procedezi corect:

Cum să îndepărtezi gelul de pe unghii


Pasul 1: Pilește delicat suprafața unghiilor
Folosește o pilă buffer pentru a mătui suprafața unghiilor, fără să zgârii cuticulele și pielea din jur. Folosește o pilă fină, care are o granulație de la 100 până la maximum 300. În acest fel îndepărtezi stratul superior al formulei cu gel, ceea ce permite acetonei să penetreze mai eficient gelul.

Pasul 2: Înfășoară-ți unghiile
Trebuie să folosești acetonă pură pentru a dizolva manichiura cu gel. Spre deosebire de oja obișnuită care se curăță prin ștergere, manichiura cu gel trebuie să se dizolve pentru a putea fi îndepărtată. 
Taie câteva dischete demachiante din bumbac în zece bucăți pătrate, apoi taie zece fâșii de folie din aluminiu.
Înmoaie fiecare bucățică de dischetă în acetonă și așază câte una pe fiecare unghie.
Înfășoară unghiile cu folia de aluminiu și răsucește pentru a le fixa.
Repetă pentru toate cele zece unghii și lasă să acționeze timp de 10-15 minute.
 

Citește și: Manichiură franțuzească pentru unghii scurte. Cele mai frumoase 50 de modele 


Pasul 3: Îndepărtează folia și bucățile de dischetă
Nu te speria dacă gelul este în continuare pe unghii. Va fi suficient de moale pentru a putea fi îndepărtat cu o spatulă pentru cuticule. Dacă gelul nu este suficient de moale încât să poată fi curățat, va trebui să înfășori iar unghiile și să lași acetona să mai acționeze. De aceea este bine să testezi pe o singură unghie, în loc să le desfaci pe toate. Gelul suficient de moale se va curăța foarte ușor.

Pasul 4: Hidratează
Unghiile tale vor fi mai sensibile și mai uscate din cauza gelului și a acetonei, prin urmare va trebui să le hrănești și să le hidratezi cu un ulei bogat în nutrienți. Poți folosi un ulei special conceput pentru îngrijirea unghiilor, dar la fel de eficient este și un ulei natural precum cel de migdale, măsline, ricin etc. Pune o picătură de ulei pe fiecare unghie și masează pe patul unghiei cu mișcări circulare. Masează-ți apoi mâinile cu o cremă pentru mâini și unghii.



Cum să îndepărtezi unghiile din acril


Acrilul este materialul sintetic din care sunt realizate de obicei unghiile false lungi.
Modalitatea de a îndepărta acrilul este diferită de cea prin care îndepărtezi gelul de pe unghii. Acrilul este mult mai dur și se dizolvă mai greu. Iată cum să procedezi:

Pasul 1: Scurtează unghiile

Dacă unghiile tale sunt foarte lungi, primul pas este să le scurtezi. Cu cât unghiile naturale sunt mai lungi, cu atât este mai dificil să cureți acrilul, deci este de preferat să le scurtezi. Cu o pilă buffer, mătuiește suprafața unghiilor, ceea ce va permite acetonei să pătrundă mai ușor în acril și să-l dizolve.

Pasul 2: Înmoaie unghiile în acetonă
Vei avea nevoie de acetonă pură, cu o contrație 100%, care este mult mai puternică decât acetona obișnuită pe care o folosești pentru a curăța oja clasică de pe unghii. Găsești acetonă cu concentrație mare pe site-urile specializate pentru produse pentru unghii și o poți comanda acasă.
Într-o pungă groasă și rezistentă, toarnă suficietă acetonă pură pentru a umple un colț. Bagă mâna în pungă și înmoaie unghiile în acetona, strângând restul pungii în jurul brațului. Lasă să acționeze timp de câteva minute și verifică regulat dacă acrilul s-a înmuiat.

Pasul 3: Îndepărtează acrilul cu o spatulă
După ce acrilul a devenit moale, curăță-l cu grijă de pe unghii folosind o spatulă pentru cuticule.
Înmoaie iar unghiile și repetă procesul de curățare până când îndepărtezi tot acrilul de pe unghii.

Pasul 4: Pilește excesul de acril de pe unghii
Folosind o pila buffer, pilește excesul de acril de pe suprafața unghiilor. Elimini astfel cele mai mici resturi și netezești suprafața unghiilor. Spală-te pe mâini și pilește iar suprafața unghiilor folosind de această dată partea fină și moale a pilei buffer. Aplică un ulei intens hidratant pentru unghii.



Cum să-ți faci corect manichiura pe unghiile naturale


După ce ai îndepărtat gelul sau acrilul, îți poți face o manichiură clasică perfectă, în câțiva pași simpli. Iată cum să procedezi:

Pasul 1: Împinge cuticulele
Primul pas este spălarea mâinilor. Spală-te bine folosind apă caldă, săpun și o perie pentru unghii. În acest fel înmoi cuticulele și elimini bacteriile aflate pe degetele și unghii care ar putea să ducă la infectarea unghiilor. Cuticulele nu se taie niciodată! Acestea au rolul de a proteja unghiile de infecții, iar îndepărtarea lor afectează sănătatea unghiilor. Înmoaie unghiile într-un bol cu apă călduță și puțin săpun lichid. Folosind o spatulă specială din lemn pentru cuticule, împinge delicate cuticulele spre baza unghiei, fără să apeși foarte tare. 

Pasul 2: Pilește
Pentru pilirea unghiilor naturale ai nevoie de o pilă fină, care acționează delicat asupra unghiilor.
De asemenea, o regulă esențială a specialiștilor este aceea că unghiile trebuie pilite într-o singură direcție. 

Pasul 3: Aplică o bază pentru uniformizarea unghiei
Dacă unghiile tale sunt neregulate și au denivelări nu este o idee bună să le pilește pe toată suprafața. Aplică o bază specială pentru uniformizarea suprafeței unghiei și las-o să se usuce complet înainte de a aplica oja.

Pasul 4: Aplică oja
Aplicarea ojei pe unghii ar trebui făcută în straturi subțiri. Vei avea nevoie de maximum două strauri de ojă. Dacă stratul de ojă este prea gros, oja se va usca foarte greu și nu se va întări suficient. Aplică al doilea strat numai după ce primul este complet uscat. Pentru a grăbi uscarea poți folosi un top coat special pentru uscare rapidă. 




Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod