Cum să-ți faci un tratament intens hidratant pentru păr cu ulei de măsline

Vrei ca părul tău să fie sănătos, strălucitor și rezistent precum al fetelor din reclamele la produse cosmetice. Dar poate că podoaba ta capilară lasă mult de dorit din acest punct de vedere.
Uscarea cu foehnul, vopsirea, folosirea plăcii și a ondulatorului își lasă toate amprenta asupra frumuseții părului tău.

Din fericire, poți apela la un tratament natural cu ulei cald care îi poate reda strălucirea și frumusețea părului. Conceput de esteticiana americană Deborah Harju, acest tratament hidratează intens părul și reface structura firelor. Și pentru toate acestea ai nevoie de un singur ingredient - uleiul de măsline.

Care sunt beneficiile uleiului de măsline pentru păr


Uleiul de măsline hidratează părul și îi oferă antioxidanții și acizii grași omega 3 de care are nevoie pentru a fi sănătos și strălucitor. Dacă părul tău este vopsit sau decolorat, atunci știi cât de uscat poate deveni în urma acestor proceduri.
Dar uleiul de măsline este soluția ieftină și la îndemână pe care să o încerci. Acizii grași omega 3 penetrează firele de păr, oferind hidratare și prevenind ruperea sau despicarea vârfurilor.

De asemenea, conține scualan - un ingredient care are efecte intens hidratante pentru piele, ceea ce înseamnă că hrănește scalpul și foliculii de păr. Această substanță are și efect nutritiv pentru firele de păr, cărora le oferă elasticitate și strălucire. Aproape tot scualanul derivat din plante este extras din măsline.

De ce să-ți faci un tratament cu ulei cald pentru păr?


Există numeroase motive pentru care ar trebui să aplici ulei cald pe păr, în comparație cu folosirea uleiului la temperatura camerei. Iată trei motive esențiale pentru care ar trebui să încerci un astfel de tratament pentru păr:

Penetrează mai ușor firele de păr

Uleiul cald ajută la penetrarea mai eficientă a cuticulei firelor de păr.
În acest fel, uleiul hidratează părul din interior, ceea ce înseamnă că părul tău va deveni mai rezistent, mătăsos și strălucitor. Dar secretul este să folosești ulei călduț, în niciun caz ulei fierbinte! Testează temperatura uleiului pe partea interioară a încheieturii mâinii înainte de a aplica pe scalp și lungimea părului.

Stimulează circulația la nivelul scalpului

Un alt beneficiu al uleiului cald este acela că stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, datorită căldurii și a masajului. Stimularea circulației este cheia unui scalp sănătos, care asigură apoi creșterea viguroasă a părului, încă de la rădăcină. Masarea uleiului stimulează și creșterea unor fire noi, latente, rezultatul fiind un păr mai des.

Previne degradarea vârfurilor

De-a lungul timpului, tratamentul cu ulei cald de ulei de măsline hrănește și protejează părul de degradare și apariția vârfurilor despicate.
Aceste probleme apar adesea din cauza deshidratării, iar tratamentul cu ulei cald oferă hidratarea necesară pentru a preveni degradarea.

Cum să-ți faci tratament pentru păr cu ulei cald de măsline


Ingrediente:

5 linguri cu ulei de măsline. Poți mări cantitatea în funcție de lungimea părului tău.
Opțional, câteva picături de ulei esențial precum rozmarin, lavanda, melaleuca etc.

Instrucțiuni:

Încălzește uleiul la bain-marie, într-un vas termorezistent pus într-o crăticioară cu apă pe aragaz. Ai grijă să nu încălzești prea mult pentru că scopul este să obții un ulei călduț, nu fierbinte.
Aplică uleiul întâi pe scalp și întinde treptat către vârfuri, folosind vârfurile degetelor. Cu cât părul tău este mai lung, cu atât vei avea nevoie de mai mult ulei. 
Înfășoară-ți părul cu un prosop ud, încălzit, și lasă uleiul să acționeze timp de 20-30 de minute.
Poți face acest tratament de două ori pe lună pentru rezultate vizibile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod