Cum să-ți păstrezi tenul sănătos în sezonul rece? Sfaturile specialistului

Iarna, pielea ta are nevoie de mai multă atenție pentru a avea un aspect sănătos. Frigul, vântul, dar și aerul uscat din interior îți pot deshidrata tenul
În sezonul rece, orice femeie are nevoie de câteva sfaturi care să-i răsfețe tenul. Nicoleta Ion, trainer Repechage România, îți dezvăluie care este rețeta unui ten perfect, chiar dacă vremea de afară nu îți permite. Rețeta se bazează pe 10 pași simpli, pe care este indicat să îi respecți. Iată care sunt aceștia:

Tratamente faciale regeneratoare

Tratamentele faciale regeneratoare sunt ideale pentru orice moment al anului, dar mai ales pentru sezonul rece. În timpul iernii, tenul se usucă mai repede, iar celulele moarte îți vor bloca porii și vor conduce la apariția coșurilor și a erupțiilor cutanate. Un tratament regenerator, folosit după ce ai exfoliat corect tenul te va ajuta să-ți refaci bariera naturală de colagen a pielii.
Astfel, tenul tău va fi protejat pe tot parcursul sezonului rece, iar pielea își va menține strălucirea!

Hidratarea constantă și consistentă

„Alege serumuri hidratante și creme care să îți asigure un conținut crescut de apă în țesuturi”, spune Nicoleta Ion. În sezonul rece hidratarea este cât se poate de importantă. Lipsa de umiditate și vântul îți vor usca pielea, iar aceasta va începe să se crape și să se exfolieze. 

Nu ezita să îți exfoliezi tenul!

„Dacă vrei să îți reîmprospătezi tenul, nu trebuie să sari niciodată peste exfoliere. Astfel, vei îndepărta celulele moarte de la nivelul pielii și îi vei reda strălucirea tenului tău!", declară specialistul. 

Curățare. Hidratare. Hrănire

Mai ales în sezonul rece, trebuie să fii atentă la curățare, hidratare și hrănire! Poți aplica măștile mai ales în weekend, când ai puțin timp liber. Rezervă-ți câteva ore în care să petreci timp cu tine: fă-ți manichiura, pedichiura, exfoliază și aplică măștile hidratante pentru mâini și ten!

Cum să-ți protejezi zona ochilor?

„Folosește pliculețe cu ceai! Extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă vrei să combați și apariția ridurilor și cearcănele, ține pliculețele la frigider timp de câteva minute, înainte de aplicare!”, ne sfătuiește specialistul.

Vitaminele sunt foarte importante pentru zona ochilor!

Ochii au nevoie de foarte multă atenție, așa că nu ezita să folosești creme și serumuri create special pentru această zonă! Optează pentru produse de îngrijire care conțin vitaminele K, A, C și E, dar și extracte de ginko biloba și aloe vera”, recomandă Nicoleta Ion.

Retinolul, un produs potrivit pentru ochi!

Derivatul din vitamina A, retinolul, este un ingredient bun dacă vrei să decolorezi petele pigmentare sau să scapi de liniile violet din jurul ochilor. „Dacă poți, o dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenție, aplică fiole de acird hialuronic sau retinol și lasă-le să acționeze timp de câteva minute.”, declară expertul.

Ședințele de tratament la salon, o idee de răsfăț

„Iubește-te și acordă-ți atenție! Fă-ți cadouri și încearcă să ajungi la salonul cosmetic pentru câteva tratamente faciale!”, recomandă Nicoleta Ion. Dacă îți este teamă că te vei plictisi singură la salon, o poți lua cu tine și pe cea mai bună prietenă sau pe mama ta!

Masajul facial este un moment de răsfăț acasă! 

„Masajul facial e o comoară la casa unei doamne și ține loc de retinol, așa că profită de puțin timp liber și masează-ți tenul înainte de culcare!” recomandă specialistul.

Măștile naturale cu efect nutritiv

Măștile cu ingrediente naturale sunt o soluție bună și sănătoasă pentru ten. În principiu, acestea pot fi preparate cu majoritatea ingredientelor din bucătărie.
Expertul în cosmetică recomandă ingrediente precum: „miere, suc de portocale, iaurt sau scorțișoară."

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod