Cum se trezesc dermatologii cu o piele întinerită? 8 soluții

Îți dorești o piele netedă și revigorată, fără semne de îmbătrânire? Află cum procedează dermatologii pentru a avea mereu un ten catifelat, lipsit de riduri.
Odată cu trecerea timpului te gândești că liniile de expresie și ridurile vor atenua frumusețea trăsăturilor tale? Dacă aplici câteva soluții simple nu va fi nevoie să îți faci griji cu privire la îmbătrânirea pielii și vei avea un ten hidratat și catifelat. Nu este complicat să obții o piele întinerită și cu siguranță nu va trebui să petreci mai multe ore la salon pentru a realiza tratamente complexe.

 
Iată cum procedează dermatologii pentru a se trezi cu o piele radiantă în fiecare dimineață:

 
1. Curățarea în profunzime

„Trebuie să elimini orice urmă de machiaj, protecție solară sau sebum de pe față înainte de culcare. Dacă nu faci acest lucru cu rigurozitate ai putea avea probleme cu acneea, aspectul tern al pielii sau ruperea genelor din cauza rimelului care le usucă excesiv”, explică dr.
Christine Choi Kim, dermatolog din Santa Monica, California. Dacă nu îți place să te speli cu apă sau ești prea obosită când ajungi acasă seara este ideal să ții un pachet de șervețele demachiante pe noptieră pentru a putea înlătura ușor orice urmă de machiaj înainte de a adormi.

 
2. Ingredientul anti-aging de bază

Retinoizii sunt arma secretă a oricărui dermatolog. Au proprietăți utile pentru a preveni acneea și ridurile și există multe studii de specialitate care au demonstrat acest lucru. Dezavantajul acestor ingrediente care favorizează exfolierea stratului de celule moarte și stimulează producția de colagen este faptul că pot cauza uscare și iritații. Pentru a reduce efectele secundare este indicat să folosești la început un produs cu o concentrație redusă de retinoizi, iar după aceea să-i ceri medicului un produs special, cu o concentrație mai ridicată, care nu se eliberează decât pe bază de rețetă.

 
3. Selectarea unei hidratări excepționale

Te gândeai la creme de noapte foarte hidratante? Ei bine, au fost înlocuite de masca hidratantă care poate fi utilizată pe timpul nopții. Are ingrediente concentrate, dar nu va afecta fața de pernă sau părul.
Este recomandat să folosești această mască peste un strat de cremă anti-aging pentru a maximiza efectele.

 
4. Modificarea poziției în care dormi

Dacă dormi pe aceeași parte în fiecare noapte vei favoriza formarea ridurilor datorită presiunii exercitate asupra pielii. „Cel mai bine este să dormi pe spate sau dacă nu ți se pare confortabil, cel puțin alternează partea pe care dormi pentru a evita formarea ridurilor”, recomandă dr. Kim.

 
5. Schimbarea feței de pernă

Merită să investești într-o față de pernă din satin sau mătase pentru a-ți menține tenul proaspăt. „Vei vedea rapid o diferență la nivelul pielii. Fețele de pernă mai moi cum sunt cele din satin sau mătase reduc abraziunea și minimizează inflamațiile, care sunt principala cauză a îmbătrânirii pielii”, potrivit dr. Mona Gohara, profesor de dermatologie la Yale.

 
6. Folosirea unui umidificator

Dacă pielea ta are o tendință spre uscare și descuamare este bine să folosești un umidificator în fiecare seară pentru a o menține hidratată. „Umidificatorul are un rol esențial în timpul iernii, când aerul rece și uscat accelerează uscarea pielii.
Trebuie să ai în vedere că și aerul condiționat îți poate usca pielea, așa că ar fi bine să extinzi folosirea umidificatorului pe tot timpul anului pentru a preveni problemele legate de deshidratare”
, recomandă dr. Kim.

 
7. Nu uita de zonele-problemă

„Este foarte important să folosești balsam de buze și cremă de mâini înainte de culcare. În timpul zilei este destul de dificil să hidratezi mâinile și buzele pentru că vei mânca des sau vei bea lichide și te vei spăla constant pe mâini. Folosește orele de somn în avantajul tău și refă nivelul de hidratare al acestor zone”, spune dr. Kim.

 
8. Ascunde sarea la cină

„Un consum ridicat de sodiu exact înainte de culcare poate cauza o retenție de lichide la nivelul pleoapelor. Pentru a preveni acest efect poți să mai adaugi o pernă, asigurându-te că vei avea capul mai sus decât restul corpului”, potrivit dr.
Kim.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod