De ce ar trebui să folosești uleiul de jojoba pentru piele

Uleiurile naturale au devenit de nelipsit din arsenalul nostru de produse pentru îngrijirea pielii. Au o mulțime de întrebuințări, precum hidratarea pielii, vindecarea buzelor crăpate, prevenirea apariției vergeturilor și protejarea părului împotriva deteriorării.
Cel mai des folosite sunt uleiul de măsline, uleiul de cocos, de argan, migdale etc. Dar un alt timp de ulei, mai puțin cunoscut, ar putea deveni rapid un adevărat "superstar" în ceea privește îngrijirea pielii. Este vorba despre uleiul de jojoba.

Ce este uleiul de jojoba?

Uleiul de jojoba este, de fapt, o ceară fără miros extrasă din arbustul de jojoba, și are o textură asemănătoare unui ulei. Se absoarbe ușor în piele pentru că imită perfect sebumul produs în mod natural de piele.
De asemenea, are un efect de reglare a producției de sebum, rezultatul fiind o piele cu perfect hidratată, dar fără urme uleioase. Produce aceste efecte atât asupra pielii, cât și asupra scalpului.

De ce este uleiul de jojoba benefic pentru piele?

Cel mai important motiv este similaritatea dintre uleiul de jojoba și sebumul produs de piele. Din această cauză este un ulei care se potrivește oricărui tip de piele. Hidratează pielea uscată și creează în același timp o dublă barieră, care blochează apa în piele și împiedică pătrunderea elementelor nocive din atmosferă.
Proprietățile sale antiinflamatorii îl transformă într-un tratament eficient pentru tenul sensibil.

Cum să folosești uleiul de jojoba


Pentru creșterea părului
Masează câteva picături de ulei de jojoba pe scalp, pentru a hrăni părul de la rădăcină. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te pe cap folosind un șampon blând, pentru copii. Aplică balsam de păr și clătește.

Pentru piele și buze uscate
După ce te-ai demachiat și te-ai spălat pe față cu o loțiune special concepută pentru ten, pune pe degete câteva picături de ulei de jojoba și masează apoi pe față, cu mișcări de jos în sus și de la interior către exterior, până când uleiul este complet absorbit în piele.
Pentru îngrijirea buzelor, înlocuiește balsamul cu uleiul de jojoba, pe care să-l aplici pe buze dimineața și seara.

Pentru demachiere
Înmoaie o dischetă demachiantă în ulei de jojoba și șterge-ți tenul, ochii și buzele. Apoi înmoaie o altă dischetă în apă și îndepătează de pe față resturile de machiaj și ulei. Pentru mascara rezistentă, presează cu grjă pe ochi, timp de zece secunde, o dischetă demachiantă înmuiată în ulei de jojoba, apoi trage ușor în lateral pentru a îndepărta urmele de machiaj.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod