De ce nu ar trebui să pulverizezi niciodată parfum pe păr

De ce nu ar trebui să pulverizezi niciodată parfum pe păr

Atunci când aplici parfumul tău preferat, ești tentată să pulverizezi de câteva ori și pe păr, pentru ca aromele să se mențină cât mai mult timp, iar părul tău să miroasă încântător.
Dar specialiștii avertizează că acest gest aparent banal este o greșeală majoră, care are consecințe nefaste atât asupra părului, cât și asupra sănătății scalpului tău. 

În primul rând, parfumul conține o cantitate mare de alcool, care se evaporă de pe piele atunci când este aplicat, lăsând în urmă aromele. Dar alcoolul este un puternic iritant pentru scalp, uscându-l foarte puternic și putând să provoace mătreață sau descuamarea pielii sub formă de coji. 

Pulverizarea parfumului pe par: de ce nu este indicat

Dar parfumul nu afectează doar scalpul, ci și părul. Dacă tocmai te-ai spălat pe cap, ai folosit balsam, mască hidratantă sau alte produse și tratamente nutritive, riști să anulezi efectul hidratant al acestora atunci când pulverizezi parfum pe păr.
Folosirea parfumului pe păr zi de zi îți usucă excesiv părul și provoacă degradarea fibrei capilare în timp. 

Părul tău va avea o textură uscată, își va pierde elasticitatea și va deveni astfel mult mai predispus la degradare și rupere. 

"Nu stăm pe gânduri atunci când pulverizăm parfum pe gât, zi de zi. Dar nu ne gândim niciodată cât de mult alcool conține sau la faptul că o treime din parfumul aplicat este absorbit de păr, nu de piele. Iar mai grav este că unele femei pulverizează parfum direct pe păr, ceea ce provoacă uscarea părului, fără ca ele să realizeze apoi de ce anume se confruntă cu această problemă", declară pentru stylist.co.uk hairstilistul Sophia Hilton.

În cazul în care ai părul foarte uscat, ar trebui să ai grijă ca părul tău să nu intre în contact cu parfumul aplicat pe gât și niciodată să nu pulverizezi parfum direct pe păr.

Cum sa ai un par stralucitor si parfumat 

 
Dar dacă vrei ca părul tău să fie parfumat și să miroasă proaspăt zi de zi, există soluții pe care le poți încerca. În primul rând, poți folosi uleiurile esențiale naturale cu un parfum plăcut, precum uleiul de bergamotă, trandafiri, iasomie etc.
Adaugă câteva picături de ulei esențial într-un ulei pentru îngrijirea părului, așa cum este cel de argan, cocos, avocado etc. Pune în palme câteva picături de ulei, freacă palmele, apoi aplică pe păr, insistând asupra vârfurilor. În acest fel îți vei hidrata și parfuma părul.

De asemenea, există parfumuri special concepute pentru păr. Acestea nu conțin alcool și au ingrediente care protejează și hidratează părul, oferindu-i în același timp arome plăcute.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod