Frumuseţe. Epilarea cu laser, tratamentul eficient în cazul pilozităţii excesive



Cum funcţionează epilarea definitivă cu laser 


În timpul unei şedinţe de epilare cu laser, pielea absoarbe o parte din energia laser înainte că aceasta să ajungă la foliculii de păr, iar această cantitate este dată de culoarea pielii. Noile tehnologii laser au reuşit să dezvolte sisteme de protecţie care permit răcirea pielii, la câteva grade, pe toată durata tratamentului, dar şi după terminarea acestuia, astfel încât intreagă intervenţie devine nu doar posibilă, dar şi mai puţin dureroasă. 

Laserul Cynosure este un aparat versatil, care utilizează lasere cu două lungimi de undă pentru proceduri eficiente atât în cazul pielii de culoare închisă, cât şi pentru cea mai deschisă la culoare.
Acest fapt sporeşte confortul pacientului şi eficienţa tratamentului prin capacitatea de a comuta între cele două tipuri de lasere care face întregul tratament optimizat pentru tipul de piele pe care se realizează epilarea definitivă. Astfel prin utilizarea celei de-a doua lungimi de undă se poate elimina părul nedorit în cazul pielii bronzate sau a celei de culoare mai închisă. În plus fiind şi mult mai eficient numărul de şedinţe necesare este mai mic.

Hirsutismul se tratează şi medicamentos cu rezultate mai mult sau mai puţin spectaculoase, în funcţie de cauzele care au dus la apariţia lui.
Însă, foarte important de ştiut este că tratamentul hirsutismului se face sub strictă supraveghere a medicului endocrinolog. Un tratament luat ”după ureche” poate avea efecte negative asupra pacientului. 

Ceea ce ar trebui să reţină pacienţii este că în urma tratamentului medicamentos, chiar dacă se rezolvă cauza hormonală, părul în 90% din cazuri rămâne pe corp, aşa că singura soluţie rămâne epilarea definitivă. Epilarea definitivă laser este acum cea mai folosită metodă de tratament, care necesită mult mai puţine şedinţe decât celelalte tipuri, cu rezultate vizibile, adaptabilitate la tipul de piele şi un confort sporit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod