parfum

Lucruri pe care nu le știai despre parfum

Spre deosebire de orice altceva, parfumul este singurul lucru invizibil pe care-l purtăm, este unic pentru fiecare persoană și, în cele mai multe cazuri, nu avem foarte multe cunoștințe cu privire la ingredientele sale.

Adevărul nespus despre parfum:


Multe parfumuri sunt compuse din ingrediente naturale


Unele companii consideră că florile ar trebui să fie cele mai importante ingrediente dintr-un parfum. Acestea au un istoric vechi în combinație cu parfumurile, sunt feminine și pot da diferite esențe pe gustul fiecărei persoane. Florile intrigă și fascinează atât bărbații, cât și femeile. Unele femei care folosesc parfumuri cu esențe florale simt că formează o legătură specială cu natura.

Unele parfumuri au ingrediente sintetice


Nu este posibil ca un parfum să fie întotdeauna 100% natural. Există mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru.
Din cauza costurilor ridicate ale ingredientelor naturale, nu toate mărcile de parfum și le pot permite. Însă nu este doar o chestiune de economie. Pentru anumite esențe, folosirea ingredientelor naturale mereu este pur și simplu prea dificilă. Ingredientele naturale sunt frumoase și complexe, dar nu și cel mai ușor de procesat. Ingredientele sintetice oferă posibilități multiple atunci când cele naturale nu pot. De exemplu, nu poate fi extrasă aroma piersicii sau a nucii de cocos în mod natural, așa că ingredientele sintetice intră în discuție.

Un alt motiv pentru care producătorii utilizează ingredientele sintetice este faptul că aprovizionarea din surse naturale ar avea un impact prea mare asupra mediului înconjurător.
De exemplu, nu este folosit lemn de santal real, deoarece acest lucru ar fi iresponsabil din punct de vedere ecologic. În schimb, este folosită o materie primă creată în laborator, care are aceeași esență ca a lemnului de santal.

Există o diferență între parfum, apă de toaletă și apă de colonie


Multe persoane folosesc denumirea de parfum ca o expresie umbrelă penutru a descrie diferite tipuri de esențe, însă există o diferență tehnică între parfum, apă de toaletă și apă de colonie. Cea mai mare concentrație există în parfumul pur (sau parfum).
Următoarea pe listă este apa de parfum, după care apa de toaletă și în cele din urmă apa de colonie.

În plus, mulți oameni cred că apa de colonie este un produs special pentru bărbați, însă este greșit. Apa de colonie nu este un format specific unui gen și poate mirosi diferit de o versiune de parfum a aceluiași miros.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod