Mască exfoliantă cu zahăr și miere pentru un ten mai tânăr

Din când în când, probabil că ai observat că pielea ta are nevoie de o exfoliere, pentru a îndepărta pielea moartă sau porțiunile uscate.
Iar dacă obișnuiești să cumperi numai cele mai bune produse, probabil că portofelul tău nu este întotdeauna cel mai fericit. Însă îți poți prepara acasă o mască exfoliantă cu zahăr și miere dacă vrei să ai un ten mai tânăr. Această mască îți va lăsa pielea hidratată după aplicarea sa, așa că nu vei mai avea nevoie de alte produse suplimentare.

Rețetă de mască exfoliantă cu zahăr și miere care te poate întineri

Această mască exfoliantă este foarte simplu de preparat și conține doar două ingrediente, ambele fiind benefice pentru piele.
Mierea este un produs natural antibacterian și antiinflamator. Conține antioxidanți care previn îmbătrânirea și este perfectă pentru acnee și pete. Trestia de zahăr are acid glicolic, care este un acid alfa-hidroxiac folosit pentru a ajuta la exfolierea pielii. Măștile cu zahăr reprezintă o modalitate excelentă de a curăța pielea, lăsând-o catifelată.

Rețeta aceasta se poate face imediat atunci când ai nevoie de mască, dar poți face și o cantitate mai mare, pe care să o depozitezi într-un recipient mic și să o folosești de 1-2 ori pe săptămână.

Ingrediente

1 linguriță de miere
1/2 linguriță de zahăr alb sau brun
uleiuri esențiale la alegere (opțional)

Mod de preparare

Se amestecă mierea și zahărul într-un castron mic sau în palmă.
Se aplică pe față cu mișcări blânde și circulare, pentru a exfolia pielea moartă de pe față. Se lasă masca să acționeze timp de 15-20 de minute.

Clătește fața cu apă călduță sau folosește o cârpă moale umezită în apă caldă. În acest fel, ți se vor deschide porii și vei rămâne cu pielea feței catifelată. Șterge-ți fața prin tamponări ușoare cu un prosop curat. Repetă procesul după cum este necesar sau cel puțin o dată pe săptămână pentru a scăpa de pielea moartă. 

iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod