Masca naturală care îţi micşorează porii. Cum să o prepari

Masca naturală care îţi micşorează porii. Cum să o prepari

Porii măriţi nu îţi afectează sănătatea pielii, dar reprezintă o problemă estetică cu care se confruntă numeroase femei.
Atunci când porii sunt lărgiţi, pielea pare să aibă o textură neuniformă şi un aspect neplăcut. Numeroase produse cosmetice din comerţ promit să închidă porii şi să uniformizeze textura pielii, dar de multe ori rezultatele obţinute sunt dezamăgitoare.

Dar ce apare efectul de pori lărgiţi? Există diverşi factori, cei mai importanţi fiind cei de natură genetică. Dacă şi părinţii tăi se confruntă cu această problemă, înseamnă că este o trăsătură moştenită. Iată care sunt alţi posibili factori:
    
- transpiraţia excesivă
- excesul de sebum secretat de glandele sebacee
- igiena precară
- îmbătrânirea şi pierderea elasticităţii pielii
- expunerea la soare
- duşurile şi băile cu apă fierbinte
- schimbările hormonale
- deshidratarea
- fumatul
- dieta nesănătoasă
    
Având în vedere aceste cauze, poţi face unele schimbări în stilul tău de viaţă pentru a reduce aspectul de pori lărgiţi la nivelul tenului.
Dincolo de modificările simple pe care le poţi face, există şi remedii naturale foarte eficiente pe care să le încerci.

Mască pentru micşorarea porilor

Această mască din ingrediente naturale este foarte utilă pentru închiderea porilor şi uniformizarea texturii tenului. Iată cum să o prepari:

Ingrediente:
- o linguriţă cu miere
- câteva picături de apă de trandafiri
- o capsulă de vitamina E    
    
Mod de preparare:
Pune o linguriţă cu miere într-un bol mic din ceramiă sau sticlă.
Adaugă 3-4 picături de apă de trandafiri şi apoi sparge capsula de vitamina E şi scurge conţinutul în bol. Amestecă bine cu o spatulă din lemn sau plastic. Masca ta este gata.

Mod de folosire:
Demachiază-te şi spală-te pe faţă cu o soluţie de curăţat fără săpun. Pe pielea uscată, aplică masca cu degetele, masând delicat. Las-o că acţioneze timp de zece minute, apoi clăteşte-te cu apă rece.

Mierea de albine acţionează precum un tonic astringent, închizând porii şi dezinfectând pielea.
Apa de trandafiri are de asemenea un efect tonic, iar vitamina E este intens hidratantă, hrănind tenul. Foloseşte masca de câteva ori pe săptămână pentru ca rezultatele să fie vizibile şi de durată.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod