Pielea frumoasă poartă atingerea naturii: planta sacră pentru ten de vis

Te provocăm la un mic test: ce ai alege între un chip machiat intens și o față proaspătă și luminoasă, cu ten strălucitor și plin de vitalitate? Suntem sigure că orice femeie ar miza pe a doua variantă, mai ales că pielea catifelată și netedă primește cu atât de multă bunăvoință orice tip de machiaj.
Știi deja că noi suntem de părere că îngrijirea cea mai prețioasă pentru piele este cea care dă binețe Mamei Naturi și se folosește de darurile acesteia. Așa că azi cochetăm cu Ayurveda și îți facem cunoștință cu cea mai recomandată plantă sacră pentru frumusețea tenului tău.

Este vorba despre Tulsi sau Busuiocul Sfânt. Află care sunt proprietățile sale și cum anume poți profita de pe urma lor, pentru un ten care poartă amprenta divinului din natură!

De ce este Tulsi planta-minune pentru tenul tău

Din întreaga Ayurveda răzbate dragostea fierbinte pentru Tulsi! Busuiocul Sfânt, cum mai este numit, e considerat sacru în ritualurile religioase și culturale din India.
Astfel, în folclorul indian, Tulsi era apreciat inclusiv de zeul Krishna și de adepții săi, care îl considerau sfânt. Mai mult, unele secte hinduse binecuvântează Tulsi cu pământ negru, creând imaginea zeiței Shiva și subliniind astfel și mai tare sacralitatea plantei.

Acest proces este pus în evidență inclusiv de Frederick J. Simoons, autor al lucrării „Life, Plants of Death”, care exprima atât de poetic virtuțile Tulsi, afirmând că și vântul care suflă și împrăștie aroma Tulsi poartă o aromă de puritate.
Mai mult, pentru scriitor, orice casă care deținea o plantă Tulsi merita să fie loc de pelerinaj. Iar concluziile sale erau perfect rezumate prin următoarea afirmație: „Salvarea este a aceluia care udă și îngrijește planta zi de zi”.

De asemenea, Tulsi era cultivată și în preajma templelor indiene, mai ales alături de cele dedicate lui Vishnu. Busuiocul Sfânt creștea și în apropierea râului sfânt Gange, loc de pelerinaj pentru hinduși, budiști și Jaini.

Prin urmare, nu e de mirare că în Ayurveda grija și cultivarea Tulsi este considerată o practică religioasă.
Până la urmă, Tulsi este perceput în Vaishanavism drept „manifestarea divinității în lumea vegetalului”.

Firește că nu vei aplica Tulsi pe față doar pentru că planta este considerată sfântă. Dimpotrivă, noi percepem sacralitatea sa și pornind de la uluitoarea versatilitate a plantei. Tulsi are proprietăți adaptogene, antifungice, antibacteriene și imunostimulatoare. Nu în ultimul rând, este una dintre puținele plante care se adresează trupului, minții și spiritului. Citește continuarea pe divahair.ro

divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod