Poți folosi uleiul de ricin în loc de primer?

Poate ai văzut uleiul de ricin în diferite măști sau seruri pentru păr dar știai că îl poți folosi și pentru a-ți îngriji tenul? Dacă nu te atrage deloc ideea de a-l aplica pe față trebuie să afli că acest ulei nu-ți va face tenul lipicios, ci poate deveni baza ta de machiaj favorită dacă îi dai o șansă.
Ai un ritual de îngrijire complex dimineața, înainte de a aplica machiajul? Cum ar fi dacă ai putea înlocui toate produsele cu unul singur fără să ai probleme cu roșeața, deshidratarea sau aspectul artificial? Uleiul de ricin te poate ajuta să economisești mult timp când te pregătești să începi o nouă zi și are un cost redus, ideal pentru orice buget.

 
Ce este un primer?

Primerul este un produs foarte important în cadrul procesului de aplicare a machiajului pentru că netezește pielea și minimizează imperfecțiunile înainte de folosirea concealerului, a pudrei și a fondului de ten. Secretul unui machiaj care rezistă toată ziua este alegerea unui primer de calitate, care hidratează optim pielea, dar nu înseamnă că trebuie să cheltuiești sume impresionante pentru a atinge acest obiectiv.

 
Uleiul de ricin în loc de primer

La raftul de cosmetice de la supermarket precis vei găsi foarte multe produse care sunt clasificate drept primere, dar de obicei vor fi ambalate în recipiente de mici dimensiuni și vor avea prețuri destul de ridicate. În afară de criteriul legat de preț există și un alt risc asociat acestor produse care conțin silicon în majoritatea cazurilor: acneea.
Da, tocmai produsul pe care îl cumperi pentru a obține un look desăvârșit îți poate compromite întreg machiajul dacă ai un ten predispus la acnee și formarea punctelor negre.
Iată de ce este indicat să testezi uleiul de ricin în locul formulelor clasice de primer! Nu conține silicon și nici alte substanțe iritante și nu astupă porii. Pentru persoanele care suferă de acnee moderată sau severă poate fi varianta cea mai eficientă pentru a obține un machiaj care rezistă până seara, fără agravarea leziunilor acneice.

 
Ce beneficii are uleiul de ricin pentru piele?

Nu numai că asigură crearea unui strat uniform de machiaj, dar pielea pe care o vei descoperi seara când te demachiezi va arăta mult mai bine decât la începutul zilei.

 
Iată ce avantaje vei avea dacă alegi uleiul de ricin în locul unui primer obișnuit:

 
1. Efectul antiinflamator

Uleiul are proprietăți de vindecare a pielii și poate trata rapid arsurile solare, înroșirea sau iritațiile.

 
2. Reducerea ridurilor și a liniilor de expresie

Dacă ai riduri pe frunte, între sprâncene sau în jurul gurii trebuie neapărat să testezi acest ulei. Va stimula producția de colagen și elastină, menținând nivelul optim de hidratare a pielii.
Utilizarea zilnică va crea o piele netedă, cu un aspect luminos și întinerit.

 
3. Neutralizarea acneei

Chiar dacă pare riscant să folosești ulei pe un ten acneic să știi că vei avea parte de o experiență foarte plăcută în acest caz. Coșurile se vor vindeca mai repede și nu vor lăsa cicatrici.

 
Cum prepari primerul cu ulei de ricin?

Nu poți utiliza uleiul de ricin simplu, dar dacă îl combini cu ingredientele potrivite vei obține machiajul ideal. Vei avea nevoie de un recipient de sticlă cu pipetă de 30 ml în care vei amesteca o linguriță de ulei de ricin cu 5 lingurițe de ulei de jojoba. Agită bine și aplică 5 picături pe toată fața.
Masează delicat până când se absoarbe și ești gata să aplici machiajul pentru ziua care începe!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 21 Mar 2024, 21:32
    Uleiul de ricin

    Eu folosesc uleiul de ricin ca baza de machiaj, primer, serum samd....si seara dupa demachere in loc de crema! Este genial, nu trebuie amestecat cu nimic doare frecat putin intre palme sa se incalzeasca/subtieze..apoi usor masaj al fetei. E pur si simplu ieftin..si efect antiaging.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod