Prin ce schimbări trece fața ta la 20, 30 și 40 de ani

Prin ce schimbări trece fața ta la 20, 30 și 40 de ani

Nu doar tenul se transformă odată cu trecerea anilor, ci întreaga structură facială. Află ce poți să faci pentru a-ți menține chipul tânăr
Cu siguranță ai observat că pielea ta este diferită de la an la an. Ridurile își fac treptat apariția, textura pielii se schimbă și apar primele pete pigmentare. Pe deasupra, și forma feței se schimbă pe măsură ce îmbătrânești, dar din fericire poți face câteva schimbări care să-ți mențină frumusețea chipului.

Schimbările la nivelul pielii


La 20 de ani
Conținutul adecvat de colagen îți face pielea suplă și elastică la 20 de ani. Dar așa cum probabil știi, nu este totul numai lapte și miere la această vârstă, când vine vorba de ten. Multe femei se confruntă cu acneea în jurul vârstei de 20 de ani, chiar dacă în adolescență nu au avut astfel de probleme. Coșurile apar în special în zona bărbiei și sunt determinate adesea de schimbările hormonale prin care trece organismul.
Pentru a le trata, apelează la produse care conțin o formă a vitaminei B3 numită niacinamidă, potrivit specialiștilor citați de womenshealthmag.com. De asemenea, modul în care îți îngrijești pielea acum determină felul în care va arăta pielea ta după vârsta de 30 de ani. Este esențial să folosești creme cu factor de protecție solară pentru a combate efectele nocive ale razelor ultraviolete.


La 30 de ani
Culoarea neuniformă a tenului, capilarele de sânge vizibile și petele pigmentare, precum și ridurile apărute în jurul ochilor sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă femeile după vârsta de 30 de ani. Este vârsta la care efectele stilului de viață de la 20 de ani încep să se observe pe față. Hiperpigmentarea, așa cum este melasma, reprezintă apariția petelor maronii pe frunte, pomeți sau bărbie și devine adesea un motiv important de îngrijorare pentru femeile de 30 de ani.
Poate fi provocată de expunerea la soare, dar și de schimbările hormonale din timpul sarcinii sau administrării de anticoncepționale. Folosește produse de îngrijire a pielii pe timpul nopții care conțin retinol și antioxidanți. Retinolul trebuie evitat dacă ești însărcinată sau alăptezi.

La 40 de ani
Poți observa că pielea ta devine mai uscată după vârsta de 40 de ani, ceea ce accentuează ridurile și liniile feței. Cremele intens hidratante sunt absolut esențiale pentru pielea matură. Alege-le pe cele care conțin peptide, antioxidanți, dar și acid hialuronic, ce are rolul de a estompa petele pigmentare și de a oferi luminozitate tenului.

Schimbările la nivelul structurii faciale


La 20 de ani
În această perioadă a vieții, grăsimea subcutanată,  care este stratul de grăsime aflat imediat sub piele, are o structură fermă și elastică. Din păcate nu va rămâne astfel pentru totdeauna...

La 30 de ani
La vârsta de 30 de ani vei observa primele semne de pierdere a volumului feței, în special în centrul feței și în zona bărbiei.
Motivul este scăderea producției de acid hialuronic și colagen din piele. Efectele sunt o față cu un aspect mai subțiat și unghiular, care te poate face să pari mai în vârstă și mai obosită. Acum este momentul în care să incluzi în ritualul tău de îngrijire produse care conțin colagen și acid hialuronic.

La 40 de ani
Odată cu vârsta de 40 de ani, nivelul grăsimii subcutanate va scădea și mai mult, deși nu la fel în toate zonele feței. În general, nivelul grăsimii subcutanate se reduce pentru început în mijlocul obrajilor, în dreptul tâmplelor și al urechilor, dar depinde mult și de moștenirea ta genetică. Apoi scade nivelul grăsimii de sub pielea din jurul gurii, a bărbiei și de pe linia maxilarului. Ar putea părea că pielea se lasă, dar de fapt pierde suportul elastic care o susține din interior.
Buzele se subțiază cu timpul și apar riduri deasupra lor. Acestea sunt mult mai accentuate în cazul fumătorilor.
Dacă vrei să-i oferi chipului tău aspectul plin care îi conferă tinerețe, fillerele cosmetice sunt o soluție optimă. Realizate corect, injectarea de fillere îi oferă un aspect întinerit chipului, prin umplerea zonelor fără volum.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod