Remedii naturale care înlătură mătreața

Mătreața poate fi o problemă frustrantă și dificil de rezolvat. Șampoanele nu funcționează mereu așa cum ai vrea și, în unele cazuri, poți agrava situația.
Uneori, cel mai bun mod de a face față mătreții este utilizarea tratamentelor naturale. Poate fi greu să găsești remediul perfect, mai ales dacă nu știi de unde să începi. Dar există mai multe remedii naturale care înlătură mătreața. Iată câteva dintre acestea!

Ce remedii naturale care înlătură mătreața poți folosi și tu?


Aspirină

Aspirina nu este bună doar pentru durerile de cap, ci și pentru restul capului. Dacă zdrobești aspirina și o amesteci cu șamponul, s-ar putea să scapi de mătreață.
Aspirina conține ingredientul activ din șampoanele antimătreață. Se lasă amestecul pe părul tău timp de 1-2 minute, după care se clătește.

Bicarbonat de sodiu

Un alt remediu natural care poate trata totul, de la petele de pe haine la mătreață, bicarbonatul de sodiu s-ar putea să fie soluția perfectă pentru tine. În loc să amesteci bicarbonatul de sodiu cu șamponul, spală-te normal pe cap cu șamponul. Apoi, în timp ce părul este încă umed, pune bicarbonat de sodiu pe scalp și freacă bine scalpul.
Ulterior, clătește bine. Acest tratament s-ar putea să îți usuce puțin părul la început, dar umitatea va reveni în firul de păr.

Lămâie

Dacă nu ai la îndemână o lămâie prin casă, și sucul de lămâie este bun. Ai nevoie doar de două linguri de zeamă de lămâie. După ce masezi acest lichid pe scalpul tău, este nevoie să îl clătești. De asemenea, poți amesteca zeama de lămâie cu ulei de cocos pentru a-ți masa părul înainte de a-l clăti cu apă amestecată cu zeamă de lămâie de fiecare dată când te speli pe cap.
Se repetă procedeul acesta până când scapi de mătreață. Lămâia și uleiul de cocos au proprietăți antifungice. Acidul din lămâie poate îndepărta stratul de mătreață, ajutând astfel scapul și firele de păr să absoarbă mai ușor uleiul de cocos.

Apă de gură

Dacă mătreața nu este într-un stadiu avansat, poți folosi chiar apa de gură pe care o ai în baie pentru a scăpa de problemă. Spală-te pe cap cu șampon ca de obicei, dar clătește cu apă de gură pe bază de alcool.
Apoi, aplică balsam pentru a menține umiditatea părului. Proprietățile antifungice existente în apa de gură vor preveni mătreața. Apa de gură reprezintă un tratament excelent pentru mătreața minoră, dar nu este suficient de puternică pentru cazurile moderate sau severe.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod