Tratamente cu Aloe vera pentru diferite tipuri de piele

Un gel transparent ar putea fi soluția tuturor problemelor tale legate de epidermă. Gelul despre care vorbim provine din planta de aloe vera. Acesta este un ingredient frecvent utilizat în preparatele pe bază de plante, medicamente și produse cosmetice.
Cea mai benefică parte a plantei de aloe vera este frunza sa, care conține gelul ce aduce beneficii greu de refuzat pielii. Principalul constituent al gelului de aloe vera este apa, dar conține și minerale, vitamine și compuși activi. Printre altele, un tratament natural cu aloe vera poate întineri și hidrata pielea. Are proprietăți antimicrobiene, fiind ideal pentru tratarea acneei, însă este și antioxidant, inversând distrugerile oxidative cu care se confruntă pielea. Iată câteva tratamente cu aloe vera pentru diferite tipuri de piele!

Remedii naturale cu aloe vera


1. Tratament cu aloe vera și apă de trandafiri


Potrivit pentru: piele uscată, piele normală, piele mixtă și piele grasă

Ingrediente:


1 lingură de gel de aloe vera
1 lingură de apă de trandafiri

Modalitate de preparare:


Amestecă cele două ingrediente, până când obții o pastă din aloe vera și apă de trandafiri. Aplică pasta pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute.
După aceea, clătește-o cu apă rece. Alternativ, poți masa tratamentul pe față cu 2-3 minute înainte de clătire, pentru a-ți curăța porii.

Poți repeta acest procedeu de trei ori pe săptămână.

Petele de vârstă, semnele de la acnee, petele de pigmentare, arsurile și semnele de la diferite răni pot fi tratate folosind această pastă. Apa de trandafiri este un astringent care calmează și tonifică pielea. Îmbunătățeste procesul de regenerare a celulelor și circulația capilară.

2. Tratament cu aloe vera și turmeric


Potrivit pentru: toate tipurile de piele

Ingrediente:


1 vârf de cuțit de turmeric
1 lingură de gel de aloe vera
1 linguriță de miere
câteva picături de apă de trandafiri

Modalitate de preparare:


Fă o pastă amestecând toate ingredientele. Aplică pasta uniform pe față și gât și las-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute.
Spală-te cu apă călduță și tamponează pielea cu un prosop curat.

Poți repeta acest tratament de 2 ori pe săptămână.

Dacă vrei să ai o piele radiantă și strălucitoare, acest tratament cu aloe vera este perfect. Turmericul luminează pielea și echilibrează tonul pielii. De asemenea, conține antioxidanți și compuși antiinflamatori care tratează orice problemă a pielii.

3. Tratament cu aloe vera și banană


Potrivit pentru: pielea uscată și pielea normală

Ingrediente:


1 lingură de gel de aloe vera
3-4 bucăți de banană coaptă

Modalitate de preparare: 


Pasează foarte bine bucățile de banană și amestecă-le cu gelul de aloe vera. Aplică pasta pe față și las-o timp de 10 minute. Clătește fața cu apă călduță.

Poți repeta acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână, dacă este necesar.

Acest tratament funcționează ca un remediu hrănitor pentru piele.
Conținutul bogat de grăsimi al bananelor hidratează pielea, ameliorând porțiunile uscate ale pielii. De asemenea, vei observa și o îmbunătățire a elasticității pielii.

4. Tratament cu aloe vera și castravete


Potrivit pentru: toate tipurile de piele, chiar și cel sensibil

Ingrediente:


2 lingurițe de gel de aloe vera
1 linguriță de suc de castravete
2-3 picături de ulei de trandafir (opțional)

Modalitate de preparare:


Prepară o pastă omogenă din gelul de aloe vera și sucul de castravete. Adaugă câteva picături de ulei de trandafir sau orice alt ulei esențial. Aplică pasta aceasta pe față și las-o să acționeze timp de 15 minute înainte de clătirea cu apă rece.

Poți repeta acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.

Acest tratament este perfect pentru pielea bronzată și arsurile solare.
Castraveții pot liniști pielea iritată și arsă de soare. Conținutul ridicat de apă din aceștia poate, de asemenea, să hidrateze pielea. Te va ajuta să scapi de uleiul, murdăria și impuritățile din piele, lăsând-o curată și fresh.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod