De ce să folosești apa de trandafiri pentru a-ți îngriji părul? 3 rețete utile

Dacă ai auzit deja de beneficiile apei de trandafiri pentru piele, să știi că există avantaje importante și dacă o utilizezi pentru a avea un păr bogat și mătăsos. Adaugă acest ingredient în ritualul tău de îngrijire pentru a avea un păr strălucitor și mult mai rezistent.
Îți place parfumul ei natural și simți cum te învăluie când o aplici pe piele în locul loțiunii tonice? Apa de trandafiri nu este destinată exclusiv tenului, ci poate fi secretul părului elastic, strălucitor și cu mult volum. Evită produsele care conțin siliconi sau alte ingrediente artificiale și apelează la această soluție rapidă pentru a rezolva cele mai frecvente probleme care îți pot afecta podoaba capilară.

 
Iată de ce ar trebui să alegi apa de trandafiri pentru a-ți revitaliza părul:

 
1. Tratează producția excesivă de sebum de la nivelul scalpului

Dacă ai probleme cu părul care se îngrașă foarte repede și își pierde volumul nu trebuie să te speli extrem de des, riscând să-ți deteriorezi părul, ci este suficient să folosești apa de trandafiri. Datorită pH-ului pe care îl are va asigura nutrienții adecvați pentru păr și scalp, reglând producția de sebum.

 
2. Reduce uscarea părului

În cazul în care te confrunți în fiecare zi cu un păr greu de pieptănat, foarte aspru, uscat și care se rupe ușor poți folosi apa de trandafiri pentru a neutraliza efectele negative ale poluării și căldurii, oferindu-i părului tău doza utilă de nutrienți pentru a deveni din nou elastic și mătăsos. Apa de trandafiri rehidratează atât firele de păr, cât și scalpul și îți va fi mult mai ușor să piepteni părul și să-l aranjezi așa cum îți dorești.

 
3. Repară părul deteriorat

Dacă folosești des placa pentru păr, îl usuci cu foehnul sau îi creezi onduleuri în fiecare zi este foarte ușor să-și piardă strălucirea și să aibă un aspect tern. Masează scapul cu apă de trandafiri pentru a stimula circulația sângelui și fortifica firele de păr chiar de la rădăcină.
De asemenea, poți să te clătești cu apă de trandafiri după ce ai șamponat părul pentru a-i intensifica luciul și a-l face mătăsos.

 
4. Accelerează creșterea părului

Apa de trandafiri conține vitaminele A, E, C și B3, care sunt o combinație ideală pentru a accelera ritmul de creștere a părului, corelat cu fortificarea podoabei capilare începând de la nivelul scalpului până la vârfuri.

 
5. Reduce rapid mătreața inestetică și elimină mâncărimile

Dacă ai încercat deja multe șampoane împotriva mătreții fără să obții rezultatele dorite este momentul să testezi și o soluție naturală. Pune o linguriță de semințe de schinduf în 200ml de apă de trandafiri, lasă la macerat 4-5 ore, apoi aplică pasta obținută pe tot scalpul. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță, folosind un șampon cu apă micelară.

 
Rețete utile pentru a folosi apa de trandafiri în mod eficient

Deși o poți folosi simplă, fără alte ingrediente suplimentare, este util să asociezi apa de trandafiri cu alte componente naturale pentru a intensifica efectul benefic.

 
Iată ce rețete trebuie să încerci și tu:

 
1. Apă de trandafiri și ulei

Combină apa de trandafiri cu ulei de jojoba, de migdale, de cocos sau de trandafiri pentru a hrăni părul în profunzime. Masajul scalpului realizat de 2-3 ori pe săptămână va activa circulația sângelui, va crește rezistența părului și îi va intensifica strălucirea.

 
2. Glicerină și apă de trandafiri

Amestecă glicerină și apă de trandafiri în cantități egale și masează scalpul și părul pe toată lungimea cu lichidul rezultat. Lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.
De asemenea, poți pune acest amestec într-un recipient tip spray și îl poți folosi de-a lungul întregii zile fără să te clătești.

 
3. Oțet, ouă și apă de trandafiri

Poți prepara chiar tu un șampon eficient amestecând 3 ouă bătute cu 100ml de apă de trandafiri. Aplică mixul pe scalp și pe toată lungimea părului, lasă să acționeze 30 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță. La final limpezește părul cu un amestec dintr-o lingură de oțet de mere și o cană cu apă. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod