4 remedii pentru coate uscate

Din cauza mai multor factori externi, pielea noastră poate avea de suferit, coatele fiind una dintre cele mai afectate zone ale corpului.

Totul ține de glandele din coate sau de lipsa acestora. Pielea din zona coatelor este semnificativ diferită de cealaltă piele de pe corpul nostru. Ea tinde să fie mult mai groasă pentru a putea rezista la întinderea mecanică și este mai uscată, deoarece aceasă zonă are mai puține glande sebacee.

În general, coatele produc mai puține lipide cheie care ajută la hidratarea stratului superior al pielii. Asta înseamnă că mai mulți factori externi nedoriți ne pot afecta coatele și mai puțină apă este reținută în ele.

Factori care contribuie la uscarea coatelor

 

  • frecarea (cum ar fi de la haine sau atunci când coatele sunt sprijinite pe suprafețe dure)
  • deshidratarea generală a corpului
  • fumat
  • modificări hormonale (menopauza)
  • afecțiuni ereditare (eczema)

 

Prevenție

 

  • evită să îți cureți pielea cu săpun, în special săpunuri alcaline aspre
  • încearcă să eviți exfolierea folosind produse abrazive și soluții glicolice
  • asigură-te că bariera pielii rămâne intactă utilizând creme hidratante obișnuite, grase
  • evită să faci dușuri lungi și fierbinți
  • frecarea sau exfolierea intensă trebuie evitată.

 

4 remedii pentru coate uscate

 

 

Scrub cu zahăr


Un scrub ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, care mai apoi ajută la formarea celulelor noi, făcând pielea să arate mai tânără și catifelată.

Pentru a face acest scrub, ai nevoie doar de o lingură de miere, peste care adaugi zahăr brut.

Apoi, freci acest scrub pe coate (și pe genunchi, dacă e cazul) cu mișcări circulare. Granulele de zahăr vor ajuta la exfolierea pielii. Apoi se clătește cu apă și se repetă săptămânal.

Suc de lamâie sau de cartofi


Atât sucul de lâmâie, cât și cel de cartofi au proprietăți de albire, ceea ce le face o alegere populară pentru majoritatea tratamentelor de înfrumusețare.

Tăie simplu o lămâie în jumătate și apoi freac-o pe coate sau taie o felie de cartof și fă același lucru. Amestecând un pic de miere va ajuta și la hidratarea pielii.

Ulei de masaj


Uleiul se poate infiltra în piele și poate ajuta la hidratare. Deoarece zona coatelor nu are glande sebacee, poți aplica pe ele orice ulei în mod regulat, cum ar fi uleiul de măsline, migdale sau nucă de cocos.



Doar masează bine uleiul și lasă-l să acționeze fără să-l speli cu apă pentru un beneficiu maxim.

Cremă hidratantă


Aplicarea unei creme hidratante pe piele, în special pe coate și genunchi, va asigura că acestea rămân moi. Așa că, împreună cu remediile menționate mai sus, aplică o cremă hidratantă pe ele pentru a le proteja de asprime și uscare.

 

Sursă: healthline-com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod