4 sfaturi simple pentru a combate pielea uscată de pe picioare în sezonul rece

4 sfaturi simple pentru a combate pielea uscată de pe picioare în sezonul rece

Pielea corpului este pusă la grea încercare în sezonul rece. Frigul este unul dintre cei mai mari duşmani ai săi, lăsând-o uscată, iritată şi sensibilă.
O atenţie sporită are nevoie pielea de pe picioare, care se usucă mai uşor în perioada rece din cauza oscilaţiilor de temperatură şi a vestimentaţiei încărcate, ce dă senzaţie de mâncărime şi de piele care strânge. Diana Marandiuc, trainer Naturys România, ne sfătuieşte cum să ne îngrijim pielea de pe picioare în această perioadă. 

Hidratare intensă

Foloseşte o crema de corp bogată în acizi graşi, vitamina A şi E, ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de măsline bio. Aceste ingrediente fac minuni pentru pielea deshidratată, chiar şi pentru pielea crăpată de pe călcâie. 

Dușuri călduțe

Înlocuieşte băile lungi şi fierbinţi cu duşuri călduţe şi scurte. În anotimpul rece ne place să ne răsfăţăm cu băi fierbinţi şi lungi.
Acest obicei nu este însă unul benefic pielii corpului, deoarece compromite stratul lipidic al acesteia. Pentru a păstra umiditatea din ţesut, sunt indicate duşurile scurte, cu apă călduță. 

Exfoliere

Nu uita să îţi exfoliezi pielea. Alege un produs care asigură o exfoliere omogenă şi echilibrată. Recomand un exfoliant care să aibă în componenţa sa şi uleiuri esenţiale, care pe lângă faptul că asigură o curăţare a pielii în profunzime, oferă şi hrănire ţesutului. 

Îngrijire blândă

Alege un gel de duş îmbogăţit cu uleiuri esenţiale, care au la bază principii active, ce vor asigura hidratarea pielii pe parcursul procesului de curăţare. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod