6 trucuri simple care te ajută să ai o postură mai bună zi de zi

6 trucuri simple care te ajută să ai o postură mai bună zi de zi

În copilărie probabil ai auzit destul de des și acasă și la școală să îndrepți spatele. Dar când stai toată ziua în fața laptopului, în mod sigur descoperi adesea că ești aplecată asupra tastaturii și spatele tău este complet arcuit.
Nu e tocmai simplu să menții o postură de "balerină" întreaga zi, dar sunt unele gesturi simple care te ajută să-ți îmbunătățești postura în fiecare zi. Iată care sunt acestea, potrivit medicului Kellen Scantlebury, citat de purewow.com:

Alternează umărul pe care porți geanta


În fiecare dimineață, îți iei în grabă telefonul, cheile și geanta pe umăr și imediat ieși pe ușă. Dar să cari o greutate în plus pe o singură parte îți poate deregla punctul de echilibru și cauzează în timp dureri de spate și dureri musculare, potrivit unui studiu realizat de Universitate Teesside din Anglia. 

Care este soluția? Alternează periodic umărul pe care porți geanta, elimină toate lucrurile pe care le porți inutil în poșetă și investește într-o geantă care poate fi purtată pe diagonala trunchiului, astfel încât greutatea să fie distribuită uniform.

Ridică monitorul la nivelul ochilor


Dacă ți se întâmplă să te apleci tot timpul asupra laptopului, este timpul să investești într-un suport înalt special pentru laptop, recomandă Dr. Scantlebury.
Este foarte important să privești la monitor direct în față, pentru a evita tendința de a-ți îndoi gâtul și de a-ți lăsa umerii. În timp, acest obicei nociv duce la apariția durerilor de spate cronice și a problemelor de postură care deformează coloana.

Ține urechile aliniate cu umerii


Ai observat cum se schimbă postura ta când scrii mesaje pe telefon? Capul îți coboară, ai bărbia în piept, iar spatele se arcuiește. Un truc simplu te va ajuta să previi aplecarea exagerată a spatelui: ține urechile deasupra umerilor. În acest fel îți vei îndrepta coloana și vei elimina orice presiune de la nivelul gâtului, recomandă Kellen Scantlebury.

Nu mai sta picior peste picior


Un alt truc simplu de a-ți menține coloana dreaptă atunci când ești așezată: aliniază-ți umerii direct deasupra coapselor. Acest lucru înseamnă să ții tălpile pe podea și să nu mai stai picior peste picior.
Obiceiul de a sta cu picioarele încrucișate este nociv nu doar pentru postură și coloană, dar și pentru circulația sanguină la nivelul picioarelor.

Ridică-ți scaunul


Dacă stai la birou toată ziua, sunt șanse mari ca scaunul tău să fie prea jos. Ca să verifici, asigură-te că la nivelul coatelor se formează un unghi de 90 de grade atunci când tastezi. Dacă nu se întâmplă acest lucru, Dr. Scantlebury recomandă să-ți ridici scaunul și să elimini astfel presiunea care este pusă asupra mușchilor trapezoizi, care se pot încorda când ții umeri aplecați înainte.

Încearcă exerciții de stretching


Atunci când simți că începi să te "scufunzi" în scaun și să-ți arcuiești spatele, ridică-te în picioare și așază mâna stângă pe partea dreaptă a capului și trage capul astfel încât urechea să se așeze pe umărul stâng. Păstrează poziția timp de 30 de secunde, apoi schimbă partea.
Kellen Scantlebury recomandă să repeți acest exercițiu de două ori pe zi pentru a elibera tensiunea la nivelul gâtului și spatelui.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod