Ce se întâmplă dacă nu te speli pe față timp de o săptămână

Care sunt secretele frumuseții și tinereții veșnice? Sunt surprinzător de simple. Bea apă. Spală-te pe față în fiecare dimineață când te trezești și în fiecare seară înainte de a te culca. Iată în schimb ce se întâmplă dacă nu te speli pe față timp de o săptămână!

Schimbări care au loc dacă nu te speli pe față timp de o săptămână


1. Ziua 1: te-ai putea obișnui


Te trezești în prima dimineață a experimentului și trebuie să îți aduci aminte să nu te speli pe față. Mergi la birou, ai o zi lungă, vii acasă și mănânci, poate bei un pahar cu vin, faci un duș și te culci. 

2. Ziua 2: nu renunța


În a doua zi îți aduci aminte să nu te speli pe față. Mergi iar la birou. Oricât de bine te simți, parcă vrei să folosești unul dintre acele șervețele faciale pe care le ții în geantă. În mai puțin de 48 de ore, feței tale îi este dor de acea senzație răcoritoare. Sub strălucirea feței tale, porii tăi strigă după ajutor.

3. Ziua 3: fără coșuri?


Când te trezești în ziua a treia, probabil că te aștepți să te uiți în oglindă și să descoperi că ești iar la pubertate. Chiar dacă nu ești genul care să folosească mult machiaj, probabil că te gândești că pielea ta se răzbună pentru că ai neglijat-o două zile la rând.
Însă vei vedea un ten curat, cu o strălucire naturală. 

4. Ziua 4: ten foarte uscat


În ciuda speranțelor și a visurilor tale din ziua cu numărul trei, în cea de-a patra zi s-ar putea să te trezești cu o senzație de mâncărime. Pe lângă nevoia de a te scărpina pe tot parcursul zilei, pielea este roșie și uscată, în special pe obraji și nas. S-ar putea să adormi cu gândul la cremă de față.

5. Ziua 5: salvează mediul înconjurător


Fața ta încă este roșie, uscată și te mănâncă în ziua a cincea, dar probabil că nu te mai deranjează la fel de mult. Te gândești că mai ai doar două zile și scapi. Pe măsură ce trec orele, vezi că mai cad bucăți de piele moartă de pe nasul tău.
Și îți dai seama și câte șervețele demachiante ai folosit de-a lungul timpului și recipiente de plastic. Poate că îngrijirea pielii nu este tocmai cel mai bun lucru pentru această planetă. Însă poți citi mai multe despre impactul rutinelor tale zilnice asupra mediului. Există multe produse de îngrijire a pielii care nu dăunează mediului înconjurător.

6. Ziua 6: mașină de ulei


Probabil că nu te-ai bucurat niciodată când ai găsit o amprentă de ulei a feței tale pe pernă, dar asta se întâmplă când te trezești în ziua cu numărul șase. Experiențele din zilele patru și cinci te fac să crezi că umiditatea a dispărut de pe fața ta complet.
Însă mâncărimea dispare, cojițele sunt de negăsit. Cu toate acestea, bucuria pentru sebum este diminuată până la sfârșitul zilei. Încerci să tamponezi excesul de ulei cu un șervețel, dar se pare că este prea mult.

7. Ziua 7: s-a terminat?


Este ultima zi în care trebuie să mai reziști. Probabil că abia aștepți să te speli și să îți hidratezi pielea corespunzător. Zona T a feței încă este puțin prea uleioasă pentru a fi comodă cu ea, însă pielea probabil că nu este chiar în starea în care te așteptai. 

Deși fiecare tip de piele este diferit și evitarea spălării zilnice a feței nu este o opțiune pentru orice persoană, probabil că îți vei da seama că nu vei suferi atât de mult de la o spălare sau două în minus pe săptămână.
Spălarea feței de două ori pe zi poate să nu fie secretul tinereții veșnice, dar te vei simți mai bine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod