Cum să faci un exfoliant natural pentru picioare perfect fine

Cum să faci un exfoliant natural pentru picioare perfect fine

Zi de zi, pielea noastră se reînnoiește: creează noi celule și le îndepărtează pe cele îmbătrânite.
Dar acest proces poate duce la acumularea celulelor moarte la suprafața pielii, mai ales dacă nu exfoliezi regulat pielea. Iar picioarele sunt de multe ori neglijate când vine vorba de exfoliere. Acesta este motivul pentru care pielea picioarelor tale este uscată și se descuamează, mai ales în sezonul rece, când porți pantaloni lungi sau dres.

Dar pentru a avea o piele perfect netedă și picioare frumoase, trebuie să exfoliezi cu regularitate, mai ales înainte de a te epila. Chiar dacă te epilezi folosind aparatul de ras, exfolierea rămâne în continuare un pas esențial. Te va ajuta să eliberezi firele de păr blocate sub piele și să îndepărtezi stratul de celule moarte care dau pielii un aspect uscat. 

Un scrub obținut numai din ingrediente naturale, pe care în mod sigur le ai deja în casă, este remediul excelent pentru exfolierea eficientă și sigură a picioarelor.
Îl poți folosi de fiecare dată când îți faci duș, nu numai pe picioare, ci și pe întreg corpul. Îți va lăsa pielea curată, catifelată și hidratată. Iată cum să-ți faci un scrub exfoliant pentru picioare netede:

Scrub exfoliant pentru picioare


Ingrediente:

1 cană și un sfert de zahăr
1/2 cană cu ulei de măsline. Poți folosi atât uleiul de măsline cât și alte tipuri de ulei natural, precum cel de cocos, avocado, migdale etc.
3 linguri cu suc de citrice (lămâie sau lime)

Pune toate ingredientele într-un borcan și amestecă bine. Folosește un borcan cu capac etanș, pe care să-l păstrezi în baie. De asemenea, ai putea să pui scrubul într-un recipient gol pentru gel de duș sau loțiune de corp, pentru o aplicare mai ușoară în timpul dușului.

Cum să folosești scrubul exfoliant pentru picioare

În timpul dușului, după ce ai stat în apă timp de cel puțin cinci minute, aplică scrubul pe picioare și masează cu grijă. Nu freca picioarele cu putere, ci masează delicat pentru a elimina celulele moarte de piele.

Textura abrazivă a zahărului îndepărtează pielea moartă și impuritățile, în timp ce zeama  de lămâie sau lime acționează precum un exfoliant chimic delicat, lăsând pielea catifelată și strălucitoare.
Uleiul de măsline hidratează intens, mai ales că este folosit în timpul dușului, ceea ce oferă și mai multă hidratare.

Ce sa faci dupa exfoliere 

După ce ți-ai masat picioarele cu scrubul exfoliant, este timpul să te epilezi. Pielea este mai moale, firele de păr blocate sunt eliberate de sub piele, iar uleiul de măsline acționează precum un lubrifiant și face ca epilarea să fie mult mai ușoară. După ce ai ras picioarele, aplică un nou strat de scrub și masează din nou.

 La final, clătește bine sau spală-te cu un săpun cu acțiune delicată pentru a îndepărta excesul de ulei. Dacă pielea ta este foarte uscată, poți sări peste acest pas.
Tot ce trebuie să faci este să te clătești cu apă caldă și să-ți ștergi picioarele cu un prosop curat. Uleiul rămas pe piele va hidrata intens pielea uscată.

Picioarele tale vor fi foarte catifelate, pielea va fi perfect hidratată și vei scăpa de acel neplăcut de piele uscată și albicioasă cu care te confrunți în sezonul rece. Poți folosi acest scrub exfoliant pe întreg corpul, nu doar pe picioare.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod