Cum să îți exfoliezi picioarele folosind bicarbonat de sodiu

Sezonul rece este perioada perfectă pentru a-ți îngriji intensiv picioarele.
Dacă ai călcâiele crăpate, acum le poți trata și vindeca, astfel că până la sosirea primăverii acestea vor deveni netede și catifelate, iar tu vei putea purta sandale fără griji.

Principala cauză pentru apariția crăpăturilor la nivelul călcâielor este acumularea de piele moartă, care se usucă și apoi se crapă. Pielea uscată nu doar că îți afectează sănătatea și frumusețea călcâielor, dar are un impact negativ și asupra pedichiurii tale. Cuticulele uscate din jurul unghiilor au un aspect neplăcut și sunt aspre la atingere.

Exfoliere picioare cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

O metodă simplă și eficientă de a preveni toate aceste efecte negative produse de pielea uscată este exfolierea regulată. Prin exfoliere, celulele de piele moartă vor fi eliminate, astfel că pielea va rămâne netedă și catifelată, iar crăpăturile de la nivelul călcâielor vor fi prevenite.
Nu este necesar să mergi des la salon pentru acest procedeu, pentru că îți poți exfolia picioarele printr-un tratament simplu făcut în casă, pe bază de bicarbonat de sodiu. Dacă vei repeta acest tratament cu regularitate, rezultatele se vor observa într-un timp scurt.

Ai nevoie de:
4 litri cu apă caldă
3 linguri cu bicarbonat de sodiu

Dizolvă bicarbonatul de sodiu în apa caldă și apoi pune-ți picioarele în soluția obținută. Stai cu picioarele în apă timp de aproximativ 15-20 de minute.
Folosind o piatră ponce sau o pilă pentru călcâie, freacă tălpile, insistând asupra călcâielor și a altor zone cu piele uscată. 

Scoate apoi picioarele din apă, șterge-te bine cu un prosop și aplică o cremă intens hidratantă sau vaselină cosmetică. Încalță-te cu o pereche de șosete din bumbac, pentru a permite o mai bună hidratare a pielii. Este de preferat să pui în practică această procedură seara, înainte de culcare, pentru ca pielea picioarelor să absoarbă crema hidratantă până dimineața.

După numai un singur tratament vei putea observa o îmbunătățire semnificativă.
Repetă procedura o dată pe săptămână pentru a avea picioare perfect hidratate și călcâie netede.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod